Începând cu luna august, municipiul Brăila va fi unul dintre cele mai monitorizate din ţară. Asta deoarece atunci vor fi instalate 200 de camere de supraveghere, în zonele cu potenţial criminogen identificate de specialişti. Deocamdată, în niciun alt oraş din ţară nu există o reţea de camere de supraveghere de o asemenea amploare. Aşa cum a explicat primarul Aurel Simionescu, în primă fază, camerele vor fi monitorizate de către Poliţia Locală, urmând ca în scurt timp să fie legate şi la serverele Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Brăila şi la cel al Jandarmeriei. Investiţia valorează 1.649.000 de lei şi va fi realizată de "IMSAT" SA Bucureşti.
"S-a terminat procedura de adjudecare a contractului de monitorizare video a oraşului. Am plecat de la suma de 2.862.000 de lei şi am ajuns la 1.649.000 de lei, la licitaţia electronică. Au fost 4 firme care au licitat electronic, concurenţa a fost mare, de aia a scăzut şi preţul de adjudecare. În jur de 1 august ar trebui să îi dăm drumul la treabă. Deocamdată camerele vor fi monitorizate de Poliţia Locală, dar vom face conexiunea şi cu Poliţia judeţului Brăila şi, eventual, cu Jandarmeria, ca, la un moment dat, cine e cel mai aproape, să intervină", a declarat Simionescu.
Precizăm că acest proiect face parte, alături de încă trei, din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană a Brăilei. Celelalte se referă la modernizarea unor tronsoane de pe două artere rutiere importante - Calea Călăraşilor şi Calea Galaţi (la care vor începe în următoarele zile lucrările) - precum şi restaurarea şi consolidarea clădirii Teatrului Municipal "Maria Filotti". Valoarea totală a acestor proiecte se ridică la peste 71 milioane lei, adică aproximativ 17 milioane euro, bani asiguraţi prin Programul Operaţional Regional.
Potrivit datelor publicate pe Registrul Comerţului, la IMSAT pachetul majoritar de acţiuni (51%) este deţinut de francezii de la SNEF, însă restul acţiunilor sunt împărţite între un grup de acţionari autohtoni: Marius Romeo Bunea, Cojocaru Radu Gheorghe, Moga Ioan, Potecea Doru Alexandru şi Ştefan Varlfalvi, fiecare cu 9,14% din companie. Compania este totuşi implicată într-un scandal mediatic declanşat prin 2009, legat de un contract guvernamental de 48,5 milioane de lei în care epicentrul îl constituie o licitaţie organizată de Loteria Română. Acuzaţiile aduse în legătură cu această achiziţie publică fac referire la faptul că în campania electorală din 2008, compania a fost sponsorul PDL. Mai concret, în Monitorul Oficial, IMSAT SA figurează că a donat PDL în data de 7 octombrie 2008 suma de 37.500 lei.
Comentarii
Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.