Mergi la conţinutul principal

Sistemul “Unda verde”, o soluţie pentru traficul tot mai aglomerat din Brăila

• propunerea implementării unui astfel de proiect vine de la fostul senator şi consilier local brăilean Ionel Alexandru, care insistă pe ideea unui sistem centralizat de monitorizare a traficului în oraşul nostru • iar primul pas către acest deziderat, consideră ex-parlamentarul, este implementarea undei verzi pe arterele principale din Brăila • Alexandru susţine că are deja documentaţia pentru proiect şi că i-o poate pune oricând la dispoziţie edilului-şef, dacă acesta doreşte

 

După ce l-a lăudat pe primarul Marian Dragomir pentru înfiinţarea diviziei proprii de asfaltări a Primăriei Brăila, fostul senator Ionel Alexandru a afirmat că un alt proiect mai vechi, dezbătut în trecut în CLM, ar putea să fie “reşapat”. Este vorba despre implementarea unui sistem centralizat de monitorizare a traficului din Brăila, începând cu un prim pas: introducerea undei verzi pe toate arterele principale din oraş. Alexandru a ţinut să sublinieze că în perioada când era consilier municipal a lucrat la acest proiect, a reuşit să strângă şi o echipă de oameni care ar putea să se ocupe de asta, însă ideea sa nu a părăsit nici până azi sertarele birourilor celor responsabili. Ex-parlamentarul a dorit să îi transmită primarului Marian Dragomir că încă mai are toate datele strânse la vremea respectivă pentru acest proiect şi că i-l poate pune oricând la dispoziţie dacă doreşte.

“De aceeaşi opoziţie ca ideea înfiinţării unui serviciu de asfaltări al Primăriei, s-a lovit din păcate şi propunerea mea privind sistemul centralizat de monitorizare a traficului brăilean, care zace şi acum în sertarele directorului Iuliana Neagu de la Direcţia de Strategii a Primăriei, tot din 2013 şi până în prezent. De aceea, solicit pe această cale domnului primar Marian Dragomir, care văd că este foarte interesat de buna gospodărire a oraşului, să pună în practică acest proiect. În prima fază s-ar putea realiza cu costuri foarte mici, sub forma undei verzi. Aceasta s-ar putea aplica pe principalele artere din municipiu. Se pretează Calea Călăraşilor, Calea Galaţi, Bulevardul Dorobanţilor şi Strada Şcolilor. Cu această undă verde s-ar ajunge, de exemplu, în numai cinci minute de la Primăria Brăila la mall şi nu în 15 - 20 de minute, sau chiar mai mult, cât se face în prezent. Îi stau la dispoziţie primarului dacă este interesat de documentaţie şi de oamenii necesari pentru a realiza această undă verde, în prima fază. Cel puţin până la sistemul acela centralizat de monitorizare”, a declarat Alexandru.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro