Mergi la conţinutul principal

Sinucidere în casa crimei

A ales să îşi pună capăt zilelor, după ce a condus maşina pe care i-o trimisese unul dintre fraţii săi din străinătate şi a băgat-o într-un şanţ de la marginea localităţii. Avea permis de conducere categoria B din noiembrie 2015, însă nu doar lipsa de experienţă pare să-l fi făcut să sară în peisaj cu maşina şi s-o proptească într-o zonă cu stuf.
Plecase spre prietena sa din Jirlău, o fostă iubită - se pare - cu care avusese chiar nişte discuţii contradictorii, conducând cu viteză un "4x4", dar nici bine nu a ajuns la ieşirea din Vişani, că a părăsit partea carosabilă şi s-a înfipt într-un mal de pământ.
S-a întors spre casă pe jos, unde, cuprins de remuşcări, s-a ascuns într-un şopron şi şi-a pus laţul de gât. Se pare că a şi băut, ori după accident, pentru a prinde curaj, ori înainte, fapt ce motivează cascadoria rutieră.
"Supărări, supărări...", ar fi motivele gestului său, potrivit prietenilor de pe Facebook, care comentează necontenit pe profilul tânărului.
Costel Dima, născut pe 4 iulie 1994, cunoscut în Vişani ca un tânăr liniştit, şi-a pus ştreangul de gât, de fapt lanţul câinelui, aparent fără un motiv plauzibil.
Maşina fratelui său nici măcar nu era avariată semnificativ. Totuşi, povestea vieţii lui "Costy", cum i se spunea între prieteni, nu este deloc una roz.

Când nenorocirile se leagă

Locuia împreună cu mama sa, imobilizată la pat şi încă un frate mai mic, cu probleme de sănătate, în casa de la marginea Vişaniului, cumpărată de vreo patru ani cu sprijinul fraţilor mai mari, doi la număr, ambii plecaţi în străinătate. Se pare că unul era în Germania, iar celălalt în Italia. Tatăl lor era decedat de mai mulţi ani.
Casa respectivă a devenit "cuibul" lor după ce, îngroziţi de cele întâmplate acolo - o crimă în scop de jaf - proprietarii au vândut-o cu "te-miri-ce şi mai nimic".
În martie 2011, în casa aceea, o femeie de 76 de ani a fost ucisă de către cinci localnici care i-au furat (sic!): opt găini, un amărât de telefon mobil şi "fabuloasa" sumă de doi lei. Bătrâna nu luase pensia şi asta i-a înfuriat pe jefuitorii care au lovit-o până când şi-a dat sufletul sub privirile lor. La scurt timp, familia septuagenarei a scos casa la vânzare. Era de aşteptat ca niciun localnic să nu îndrăznească să se aşeze acolo, cu toată orânduiala creştină făcută la locul faptei.
Imobilul a fost luat, în cele din urmă, de băieţii Dima, pentru ei şi mama lor, veniţi de pe la oraş, fără a şti în amănunt povestea care în 2011 a cutremurat întreg satul.
Nici întâmplarea din ziua de Paşti n-a lăsat seacă gura lumii. Mulţi sunt aceia care fac legături între crima de acum patru ani şi moartea grabnică a lui Costel Dima, care s-a spânzurat într-un şopron de lângă casă.

Anchetă coordonată de procurorul criminalist

"Nu ştim ce a fost cu el. Costel nu obişnuia să bea, era liniştit, respectuos, dar de data aceasta chiar mirosea a alcool, chiar suspect ni se pare totul", spuneau sătenii strânşi la faţa locului.
Că băiatul s-a sinucis în prima zi de Paşti, iarăşi i-a pus pe gânduri de oameni: "Maică-sa a auzit gălăgie şi mişcare în noaptea de Înviere, dar n-a putut să se mişte să vadă despre ce este vorba şi nici pe băiatul mai mic nu l-a lăsat să iasă să vadă, de frica hoţilor. S-au gândit că-i omoară în casă pentru trei lulele, trei surcele...Abia dimineaţă au aflat grozăvia", au mai spus localnicii.
Curios lucru, Costy nu a venit acasă "cu binişorul" şi nu este exclus ca el să fi fost însoţit şi de alte persoane, mai ales că mama şi fratele său din casă au auzit gălăgie (discuţii) şi câinii lătrând, semn că ar fi putut fi şi străini printre vizitatorii nocturni.
"În acest caz se fac cercetări", ne-a comunicat agent şef adjunct Camelia Bucur, împuternicit purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.
Ancheta este coordonată de un procuror criminalist.
Trupul neînsufleţit al băiatului - care n-ar fi lăsat niciun bilet de adio - a fost transportat la Medicină Legală, unde s-au recoltat şi probe histopatologice în vederea stabilirii gradului de alcoolemie şi a altor substanţe din sânge, dar şi momentul în care ar fi fost consumate.
Urmează, în familia Dima, înmormântarea.
Fraţii au fost chemaţi din străinătate, să-l conducă pe Costy pe ultimul drum. Acum, mama imobilizată la pat şi cel mic - bolnav incurabil şi el - rămân în grija celor mari. Costy, băiatul săritor şi harnic, cum îl descriau vecinii, s-a dus. Definitiv.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro