Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Sint ceea ce citesc!"

La Colegiul Economic "Ion Ghica" a fost sarbatorita Ziua Mondiala a Cartii, sub deviza "Sint ceea ce citesc!". Au fost organizate mai multe concursuri: unul de compunere libera, cu titlul "Cartea tine la tineri!", si altul de afise publicitare de promovare a cartii. Premierea a avut loc ieri, cind au primit premii in bani si carti 15 elevi.
Premiul special l-a obtinut Ovidiu Burghelea, premiul I a ajuns la Iulian Grigore, iar premiul II l-au impartit Steluta Tudor si Diana Strimbeanu, toti de la Colegiul Economic "Ion Ghica". Premiul III a ajuns la Ana - Maria Oatu de la "Iorga". Premiul pentru grafica l-a obtinut Andrei Cernat de la Colegiul Economic. La sectiunea eseu, au mai fost date doua mentiuni, Roxanei Buzoianu de la Colegiul Economic si Vioricai Vieru de la Liceul de Arta.
La sectiunea afise, premiul special l-a obtinut Iulia Gata de la Liceul de Arta, premiul I i-a revenit Ruxandrei Stroe de la "Murgoci", premiul II l-a obtinut Gavrila Teodora de la "Iorga", iar premiul III Ema Blanzanu de la Colegiul Economic. Premiul pentru compozitie a fost primit de Livia Busurca de la "Moisil", iar cel pentru originalitate a ajuns la Carmen Corbu de la "Edmond Nicolau". Cele doua mentiuni au fost obtinute de Miruna Anghel de la Pedagogic si de Oana Burlacu de la Grupul Scolar Insuratei. Profesoara Elena Lambru a precizat ca a fost dificil de ales cele mai bune creatii si a felicitat elevii care au reusit sa obtina premii si in acest an. La organizarea concursurilor a participat si profesoara Marta Bordeeanu. "Multi elevi au inteles care este valoarea cartii, ca ea ne sta alaturi de cite ori avem nevoie. Desenele si eseurile pe care le-am primit au demonstrat ca graba si lucrul pe calculator sint o piedica in calea lecturii, dar ca nu trebuie sa uitam niciodata ca o carte ne formeaza pentru viata", a spus profesoara Elena Lambru. Unul dintre profesorii implicati in organizarea Zilei Mondiale a Cartii, Ioan Munteanu, le-a dezvaluit elevilor sloganul evenimentului de anul viitor, "Spune-mi ce citesti, ca sa-ti spun cine esti!". Directorul colegiului, profesorul Andrei Puia, le-a multumit elevilor pentru participare, mai ales pentru ca stie cit de mult sint atrasi de alte activitati si de calculator si cit de greu le este sa citeasca pur si simplu pentru placerea lecturii.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii