Skip to main content

Sindicatul SANITAS solicita majorarea bugetului Sanatatii

Sindicatul SANITAS, al cadrelor medii sanitare din Romania solicita rectificarea bugetului asigurarilor sociale de sanatate pentru trimestrul patru al acestui an, acordarea primei de stabilitate pentru personal, cit si majorarea bugetului si a salariilor din sistemul sanitar pe 2008. Dupa cum ne-a spus Nicolae Saridache, liderul sindicatului SANITAS din Braila, in momentul de fata, salariul de baza al unei asistente medicale oscileaza intre 450 -800 RON, de la asistent debutant la asistent principal, sume la care se adauga sporurile, sume care sint foarte mici in comparatie cu cele pe care le primesc pentru aceleasi servicii asistentele din celelalte tari ale Uniunii Europene. Tot la capitolul "revendicari", sindicalistii solicita ca, in locul biletelor de odihna distribuite prin Directia Muncii sa se atribuie prime de vacanta pentru toti angajatii din sistemul sanitar, pentru ca, de odihna , relaxare si recuperarea capacitatii de munca au nevoie toti salariatii, de la director la portar, dupa cum apreciaza Nicolae Saridache. "Pentru ca toata lumea trebuie sa-si refaca forta de munca in concediu, trebuie sa acordam o prima de vacanta care sa fie apropiata ca valoare, pentru ca nu este corect ca o persoana sa ia 80 de milioane si alta 400.000 de lei pentru concediu".
De asemenea, sindicalistii sint nemultumiti de faptul ca, desi termenul pentru contractul colectiv de munca expira in luna decembrie, pina la aceasta data inca nu s-a intrunit comisia de dialog social de la nivelul Ministerului Sanatatii, aspect care ar putea genera diverse manifestari de protest.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu