Mergi la conţinutul principal

Sindicatul salariaţilor din penitenciare: Blocarea angajărilor, un dezastru

• organizaţia susţine că numai anul acesta s-au vacantat prin pensionare peste 2.000 de posturi în toate penitenciarele din România, nevoia de personal fiind astfel stringentă

 

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor a cerut insistent deblocarea angajărilor de personal în sistemul administraţiei penitenciare prin implementarea unei excepţii de la aplicarea Ordonanţei de Guvern prin care sunt blocate concursurile pentru posturile vacante în sectorul public. Principalul argument invocat de sindicalişti, Guvernul s-a angajat la măsuri de îmbunătăţire a sistemului, care includ şi angajarea în plus a peste 5.800 de ofiţeri şi agenţi de penitenciare. Mai mult, susţin că în primul semestru al anului unul din şase angajaţi din sistemul penitenciar a plecat, iar alte 2.340 de posturi s-au vacantat prin pensionare. “Având în vedere că Guvernul s-a angajat, la insistenţele CEDO, să modernizeze sistemul penitenciar, aprobând în acest sens un Calendar de măsuri pentru perioada 2016-2023, a căror valoare estimată este de 838,45 milioane euro şi care includ angajarea în plus a unui număr de 5.847 de ofiţeri şi agenţi de penitenciare, solicităm exceptarea sistemului administraţiei penitenciare de la aplicarea proiectului de ordonanţă susamintit. Concret, cerem modificarea art. 7 alin. 1 din proiectul de ordonanţă, în sensul includerii la excepţii şi a posturilor vacanţe din cadrul sistemului administraţiei penitenciare”, se arată într-un comunicat de presă al salariaţilor din penitenciare.

În material se mai precizează că, la acest moment, se află în diferite etape de concurs aproximativ 900 de posturi, iar un blocaj ar genera sincope majore. Iar asta, cu atât mai mult cu cât o statistică recentă arată că la nivelul sistemului penitenciar s-au realizat aproximativ 700.000 de ore suplimentare, imposibil de recuperat prin timp liber corespunzător.

Sindicaliştii punctează faptul că, în principal din cauza lipsei de personal, în penitenciare se înregistrează anual peste 2.900 de incidente (agresiuni fizice şi sexuale, altercaţii între deţinuţi, autoagresiuni, distrugeri de bunuri sau fapte de ultraj la adresa personalului). 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro