Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sindicatul cere salarii mai mari la "Laminorul"

Saptamina aceasta, partenerii de dialog social din cadrul SC "Laminorul" au deschis pentru negocieri unul dintre cele mai importante capitole din Contractul Colectiv de Munca pe unitate: salarizarea. Asa cum a explicat Constantin Iarca, liderul organizatiei sindicale din cadrul societatii brailene, tinta este aceea de a obtine o majorare salariala de 20%, precum si indemnizatii trimestriale.
"Noi am acceptat aminarea discutiilor pe aceasta tema inca din luna mai pentru a permite realizarea in cele mai bune conditii a privatizarii si apoi ca sa lasam timp noului patron sa se "aseze" in societate. Acum, ca lucrurile s-au mai lamurit, am cerut patronului sa deschidem aceste negocieri si am inceput deja discutiile. In afara de majorarea salariala ceruta, iar cererea noastra este negociabila, avem in vedere si obtinerea de tichete de masa incepind cu luna viitoare", ne-a declarat sursa citata, adaugind ca exista sanse ca aceste negocieri sa se finalizeze in timp scurt, cel mai probabil la finele acestei saptamini.
In ceea ce priveste activitatea de productie, liderul de sindicat a apreciat ca "lucrurile merg bine, ca in unitate se lucreaza si ne pregatim printr-o revizie tehnica pentru realizarea urmatoarelor comenzi importante".
Reamintim ca, de citeva luni, in cazul societatii "Laminorul" s-a incheiat procesul de privatizare, pachetul majoritar de actiuni fiind cumparat de firma cu capital integral austriac "Donau Commodities". Pretul convenit pentru actiuni a fost de 221.374 de euro, in timp ce investitiile asumate de cumparator vor fi orientate pentru dezvoltarea societatii (10 milioane de euro) si respectarea normelor de mediu (785.624 euro).
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii