Mergi la conţinutul principal

Sindicatele invitate la discutii pe tema "Petitia celor 24"

Liderii organizatiilor sindicale locale semnatare a petitiei cuprinzind 12 revendicari de ordin economic, social si administrativ, au fost invitati la discutii de catre autoritatile locale. Aceasta dupa ce la finele saptaminii trecute, in cadrul unei conferinte de presa, cei 24 de lideri sindicali care au semnat petitia au criticat dur lipsa de reactie a factorilor decizionali locali. Asa cum a explicat conducerea Sindicatului "Metal 94", initiatorul coalizarii miscarii sindicale, invitatia a fost lansata pentru joi, 24 mai, la intilnire fiind invitati reprezentanti din partea Primariei, Prefecturii, precum si din partea partidelor politice, inclusiv parlamentari. "Ne bucura faptul ca autoritatile locale au inteles importanta revendicarilor noastre si au invitat la discutii sindicatele", ne-a declarat Constantin Iarca, presedintele Sindicatului "Metal 94". De asemenea sursa citata a tinut sa sublinieze ca intreaga actiune sindicala nu are nici o legatura cu politicul. "M-a sunat liderul structurii locale a Cartel Alfa, Octavian Georgescu sa-mi reproseze ca incerc sa ma folosesc de sindicate ca de o trambulina ca sa ajung sa ocup o funtie mare in cadrul administratiei locale. De aceea vreau sa fie foarte clar ca discutiile referitoare la sustinerea unui candidat la Primarie din partea sindicatelor a fost doar o idee discutata in cadrul intilnirilor noastre asupra careia membrii de sindicat nu au luat nici o decizie, la fel cum nici asupra persoanei nominalizate nu s-au pronuntat", a mai spus Iarca.

"Nu putem permite sa fim tiriti in actiuni politice"

Contactat telefonic, Octavian Georgescu a precizat ca se retrage din actiunea comuna a sindicatelor: "Filiala Braila a CNS Cartel Alfa se desolidarizeaza de intentiile domnului Iarca de a tiri sindicatul in actiuni politice si-i retrage sprijinul pentru actiunile viitoare". In plus, sursa citata a subliniat ca va prezenta situatia si Comitetului Confederal cu propunerea de a se retrage sprijinul sindical in cazul liderului "Metal 94", Constantin Iarca, aceeasi propunere urmind a fi inaintata si federatiei la care sindicatul "Metal 94" este afiliat. "Nu putem permite sa fim tiriti in actiuni politice in conditiile in care confederatia noastra este singura neintinata politic", a incheiat Georgescu. La rindul sau, Iarca a punctat ca retragerea sprijinului sindical nu este o pierdere pentru "Metal 94": "Oricum nu am avut niciodata un sprijin concret in filiala locala a confederatiei. Eu consider ca nu mai fac parte din filiala locala a Cartel Alfa, iar cind o sa aiba loc consiliul general al confederatiei o sa am ceva de spus cu privire la activitatea filialei locale. (...) Am informat si eu consiliul de coordonare al federatiei din care facem parte cu privire la situatia creata la Braila, iar colegii din federatie au taxat reactia lui Georgescu si faptul ca a mers numai o jumatate de drum cu sindicatele si acum se retrage din actiune".
Reamintim ca petita cuprinzind 12 revendicari de ordin economic, social si administrativ a fost semnata de nu mai putin de 24 de lideri sindicali din partea societatilor reprezentative la nivel local precum si reprezentantii unor organizatii ale pensionarilor. Actul a fost transmis ulterior spre stiinta autoritatilor si partidelor politice.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu