Skip to main content

Sindicatele anunta pichetari si marsuri de protest

Reunite intr-o conferinta de presa vineri, 18 mai, in Clubul Progresul, pricipalele sindicate care au semnat si transmis saptamina trecuta o nota de protest catre autoritatile locale si oamenii politici au criticat dur lipsa de reactie a acestora fata de actiunea sindicala. Mai mult, liderii sindicali au punctat ca indiferenta manifestata de institutiile si oamenii politici nu reprezinta altceva decit masura in care acestea au inteles sa se implice in decursul timpului in solutionarea problemelor brailenilor. "Toti sint la limita nesimtirii! Cum sa nu te intereseze ce vor sindicatele, care le sint doleantele? Nici macar nu au mimat un minim interes si sa ne fi chemat la discutii. Ca sa nu mai spun ca reactia primarului Constantin Cibu a fost aceea ca pe el nu-l privesc problemele noastre, iar cei de la PD, de exemplu, ne-au tratat cu fundu' si ne-au chemat sa venim in alta zi sa le inaintam petitia spunind ca nu au nu stiu ce stampila. Toate acestea nu fac altceva decit sa ne motiveze si mai mult in a ne manifesta nemultumirile in viitoarele actiuni de protest", a declarat liderul sindical Constantin Iarca, cel care a initiat coalizarea sindicatelor brailene. In acest context, toate sindicatele au subliniat ca, cel mai probabil, in ultima saptamina a lunii in curs, vor organiza ample miscari de protest incepind cu pichetarea Palatului administrativ pina la organizarea de marsuri de protest. Rind pe rind, liderii sindicali au expus principalele probleme cu care se confrunta, reunite ca revendicari in petitia comuna adresata autoritatilor locale si politicienilor. "Fiecare dintre noi avem probleme cu administratiile societatilor unde ne desfasuram activitatea legate de respectarea prevederilor contractuale. Pe linga acestea, revendicarile formulate fac referire directa la aspecte neplacute de care ne lovim zilnic: starea jalnica a strazilor si spatiilor publice, ciinii vagabonzi, transportul in comun. Daca pe factorii decizionali locali nu ii intereseaza aceste aspecte, nu-i nimic, o sa ne implicam direct prin sustinerea unui candidat la Primarie, daca va fi nevoie", au avertizat liderii sindicali.
Important de precizat este ca petitia cuprinzind 12 revendicari de ordin economic, social si administrativ a fost semnata de nu mai putin de 24 de lideri sindicali din partea societatilor reprezentative la nivel local precum si reprezentantii unor organizatii ale pensionarilor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu