Mergi la conţinutul principal

Sindicalistii "SANITAS" isi cer drepturile in fata Guvernului

La mitingul organizat, ieri, de Federatia "SANITAS" la Bucuresti au participat si 97 de braileni, reprezentanti din toate nucleele sistemului de sanatate unde exista sindicate ale cadrelor medii sanitare. Nicolae Saridache, liderul sindicatului ''SANITAS" din Braila, ne-a declarat, dupa ce delegatia sindicalistilor a iesit de la negocierile cu ministrul Finantelor, ca toate cadrele medii sanitare care s-au deplasat din intreaga tara la Bucuresti sint hotarite sa-si sustina revendicarile sub toate formele de protest sindical, pina la greva generala. In sedinta Consiliului National din 21septembrie a.c., Federatia "SANITAS" din Romania a revendicat majorarea bugetului alocat Sanatatii, pentru anul 2007, rectificarea bugetului de stat in ultimul trimestru al anului in curs, in vederea asigurarii resurselor pentru cheltuielile salariale si materiale, majorarea salariilor personalului din sistemul sanitar si de asistenta sociala cu 70%. Totodata, sindicalistii au solicitat acordarea tichetelor de masa in anul 2007 pentru toti salariatii din reteaua sanitara si de asistenta sociala, elaborarea unor noi normative de personal, avind in vedere necesitatea cresterii calitatii actului medical si de ingrijire, acordarea tuturor drepturilor prevazute de lege pentru functionarii publici si indeplinirea, pina la sfirsitul anului 2007, a angajamentelor asumate de Ministerul Sanatatii Publice prin Protocolul incheiat intre reprezentantii MSP si cei ai Federatiei "SANITAS".
In urma cu doua zile, sindicalistii din Sanatate au purtat o discutie cu Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii Publice, dupa care protestatarii au obtinut promisiunea acestuia ca, pentru ultimul trimestru al anului 2006 vor fi alocati banii pentru plata salariilor si pentru materialele necesare desfasurarii actului medical. Ieri, ministrul Finantelor le-a promis si el reprezentantilor "SANITAS" ca se vor relua discutiile, astfel incit cadrele medii sanitare care s-au deplasat la Bucuresti erau convinse, la finalul intrevederilor, ca revendicarile lor sint rezolvabile. "Noi speram sa nu ajungem la greva generala, dar daca se va ajunge acolo, vom discuta cind vom afla primele rezultate ale negocierilor'', a precizat Nicolae Saridache.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro