Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sindicalistii din uzina "Promex" au un nou lider

Organizatia sindicala reprezentativa din cadrul SC "Promex" are un nou lider sindical: Radulescu Staicu. Acesta il inlocuieste pe Dumitru Durbaca, in prezent aflat in concediu medical. Schimbarea a avut loc in data de 24 martie in urma unor consultari ale Consiliului de sindicat pe baza mandatului acordat de adunarea generala a membrilor Sindicatului Liber "Promex". Aceasta adunare, care a avut loc in Clubul Progresul, a fost convocata in data de 16 martie, la cererea a peste 2/3 din numarul de membri de sindicat. "Adunarea, statutar constituita respectind Regulementele de Organizare si Functionare a Sindicatului Liber "Promex", a hotarit cu unanimitate de voturi, printre altele, revocarea din functia de presedinte a domnului Dumitru Durbaca, modificarea componentei consiliului de conducere, modificari statutare si, nu in ultimul rind, imputernicirea consiliului de a alege un nou presedinte agreat de majoritatea membrilor de sindicat", ne-a declarat noul presedinte de sindicat, Radulescu Staicu. De altfel, sursa citata a explicat ca ordinea de zi a adunarii generale extraordinare precum si responsabilitatile membrilor consiliului pentru buna desfasurare a acesteia, au fost stabilite inca din data de 8 martie in cadrul sedintei de consiliu sindical, prezidata la acea vreme de fostul presedinte Durbaca. "Dorim sa asiguram toti colaboratorii nostri pe linie de sindicat si nu numai, de sprijinul nostru, de intregul atasament cu revendicarile sindicale. Fata de pozitia noastra in ceea ce priveste relatia Sindicat Liber "Promex" - Administratie - Patronat, precum si deblocarea negocierilor salariale, va fac cunoscut faptul ca deja am facut primii pasi si speram sa finalizam cit mai curind incheierea unui protocol, deja foarte mult intirziat", a incheiat noul lider sindical.
Noul presedinte al comitetului Sindicatului Liber "Promex", Radulescu Staicu, este modelator de profesie si are o vechime in uzina de peste 30 de ani.
Contactat de reporterii "Obiectiv", Alexandru Gurgu, liderul filialei locale a Blocului National Sindical, confederatie la care SL "Promex" este afiliata, a precizat ca urmeaza sa aiba o intilnire cu noul presedinte de sindicat.
Important de subliniat este ca schimbarea presedintelui organizatiei sindicale vine in contextul in care, asa cum explica de altfel chiar si noul presedinte, negocierile cu angajatorul privind cel mai important capitol de negociere - salarizare, trenau de mai multa vreme. In plus, la solicitarea sindicatului din uzina, liderul Blocului National Sindical, Dumitru Costin, a venit la uzina pentru a stabili planul de lupta sindicala, plan care viza printre altele stringerea de semnaturi pentru organizarea de miscari de protest, precum si actionarea in instanta a angajatorului pentru incalcarea unor drepturi prevazute in CCM al unitatii.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii