Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sindicalistii din "Electrica" au batut palma cu angajatorul

Salariatii "Electrica" Braila au anuntat ca la finele saptaminii trecute a fost semnat, la Bucuresti, un protocol cu reprezentantii conducerii companiei prin care se consfintesc termenii intelegerii intre parti, astfel incit sa poata fi inchis conflictul declansat in urma cu mai multe zile. Potrivit liderului sindical Nicolae Buzea, din partea Sindicatului "Lumina", afiliat la Federatia "Univers", partenerii de dialog social din cadrul "Electrica" SA au ajuns la un numitor comun in urma negocierilor purtate, care vizeaza, printre altele, acordarea unei majorari salariale cu 9 procente incepind cu 1 aprilie. "Este o reusita dar, comparativ cu tinta noastra din timpul negocierilor - crestere cu 25% -, procentul obtinut este mic", a comentat sursa citata adaugind ca intelegerea vizeaza doar salariatii filialelor "Electrica" neprivatizate inca, asa cum este cazul "Muntenia Nord", din care face parte si sucursala Braila. In plus, Buzea a explicat ca pentru un electrician care, in prezent, are un salariu de circa 800 - 900 lei, majorarea aplicabila de luna viitoare aduce un plus la salariu de circa 70 - 80 de lei.
Potrivit unui comunicat de presa al Blocului National Sindical (BNS), structura la care Federatia "Univers" este la rindul ei afiliata, pentru filialele deja privatizate, asa cum este cazul Enel Dobrogea, Enel Banat, Enel Energie, Enel Servicii Comune, discutiile nu au fost inca incheiate, insa partenerii de negocieri au convenit aminarea miscarilor de protest anuntate saptamina trecuta. Astfel, greva de avertisment a fost aminata pentru data de 17 martie, in timp ce inceperea grevei generale este programata pentru 24 martie.
Reamintim ca sindicatele din domeniul energetic afiliate Federatiei Univers au amenintat in repetate rinduri cu greva, in acest sens structurile din teritoriu colectind semnaturi din partea membrilor in vederea sustinerii miscarilor de protest. Potrivit programului initial anuntat, greva de avertisment ar fi urmat sa aiba loc la inceputul acestei saptamini, in timp ce greva generala era programata pentru 17 martie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii