Mergi la conţinutul principal

Sindicalistii braileni participa la protestul comun din capitala

Aproximativ 20.000 de sindicalisti din intreaga tara sint asteptati sa participe, astazi, la marsul si mitingul organizate de cele patru confederatii sindicale - Confederatia Nationala Sindicala "Cartel Alfa", Blocul National Sindical (BNS), Confederatia Sindicatelor Libere din Romania (CSLR) "Fratia" si Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania (CSDR) - cu ocazia Zilei Internationale a Muncii Decente, cerind cresterea puterii de cumparare a salariilor si respectarea drepturilor angajatilor. Asa cum au explicat reprezentantii in teritoriu ai celor 4 confederatii, la protestul de astazi ar urma sa participe, de la Braila, o delegatie formata din citeva zeci de sindicalisti. "Actiunea din data de 7 octombrie va fi ultima si cea mai importanta din seria de manifestari menite sa atraga atentia asupra conceptului de munca decenta si asupra drepturilor lucratorilor, confederatiile din Romania alaturindu-se astfel sindicatelor din intreaga lume care celebreaza Ziua Internationala a Muncii Decente. Ceea ce se intimpla in aceste zile - disputa provocata de cresterea salariilor profesorilor, lipsa de politica unitara in privinta salarizarii, declaratia de eliminare a Contractului colectiv de munca unic la nivel national, faptul ca nici un partid nu a preluat in strategia proprie angajamentul de a continua aplicarea acordului referitor la raportul dintre salariul minim si salariul mediu - sint componente care ne indreptatesc sa afirmam ca, de fapt, clasa politica nu doreste instaurarea muncii decente", sustin reprezentantii confederatiilor sindicale.
Sindicalistii se intilnesc la ora 11.00, in Piata Constitutiei, de unde pleaca in mars in jurul Palatului Parlamentului. Manifestarea continua la ora 12.30 cu discursurile liderilor confederatiilor sindicale si se va incheia cu un program artistic, la care participa Ducu Bertzi, Fuego, Nae Lazarescu si Vasile Muraru.
Potrivit celor patru confederatii sindicale, de Ziua Internationala a Muncii Decente, lucratori din toata lumea vor cere cresterea puterii de cumparare a salariilor, munca sigura si sanatoasa si rezolvarea problemelor si conflictelor prin dialog social si acorduri, "nu prin impunere si represiune".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu