Simularea la matematică şi istorie - fără surprize | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Simularea la matematică şi istorie - fără surprize

Nici matematica nu a venit cu surprize la simularea examenului de bacalaureat. Din cei aproximativ 4.700 de elevi înscrişi pentru a participa la simularea examenului de bacalaureat, 60% au dat examen la matematică, subiectele fiind elaborate pe patru grade de dificultate, pentru specializările: matematică-informatică, ştiinţe ale naturii, tehnologic şi pedagogic. La niciuna dintre cele opt variante, patru pentru clasa a XI-a şi patru pentru clasa a XII-a, nu au fost subiecte cu grad mare de dificultate. Inspectorul şcolar general adjunct Nicolae Cătălin Stănică a precizat că subiectele au fost conform programei şcolare, au avut nivel mediu de dificultate şi chiar s-au putut observa probleme tip, ce apar la fiecare examen. "Punctul c de la subiectele doi şi trei, cele care de regulă aveau un grad mai ridicat de dificultate, acum nu au mai fost chiar atât de dificile, dar ele oricum asigură ierarhizarea elevilor, adică fac trecerea de la nota 8.00 la 10.00. Elevul care a învăţat se poate diferenţia de ceilalţi. Nota cinci cred că se poate obţine uşor, deşi dacă elevii nu s-au pregătit şi nu au repetat materia din clasele a IX-a şi a X-a s-ar putea să avem surprize. La clasa a XI-a sunt şanse mari ca această materie să nu fi fost repetată, iar elevii să aibă dificultăţi în rezolvarea subiectului I. Apoi, este posibil ca elevul să ştie să rezolve teoretic, dar să greşească la calcule", a explicat inspectorul general adjunct Stănică. 

La istorie, disciplină la care au dat simulare aproximativ 40% dintre cei înscrişi, elevii din clasa a XI-a au primit la subiectul III să realizeze un eseu de două pagini despre stat şi societate în Europa secolului al XX-lea. Itemii de la subiectul I s-au bazat pe informaţiile despre Primul Război Mondial şi cel de-al Doilea Război Mondial, iar la subiectul II textul suport a avut ca temă anii 50 şi formarea incipientă a Uniunii Europene. La clasa a XII-a, subiectele I şi II au avut ca surse fragmente de texte despre istoria medie şi istoria modernă a României. La cel de-al III-lea subiect s-a cerut întocmirea unui eseu despre ideologiile şi practicile politice din secolul XX. "Subiectele au fost uşoare, s-au încadrat în programă, a fost uşor chiar şi pentru cei de clasa a XI-a pentru că secolul XX se predă şi la clasa a XI-a, există teme care coincid, iar dacă elevii au studiat cu seriozitate la clasă au putut face faţă acestor subiecte", a punctat inspectorul de istorie, prof. Alina Vlad.
Mâine, de la ora 9.00, elevii din clasele a XI-a şi a XII-a vor da ultima probă a simulării, la disciplina la alegere a profilului, iar rezultatele se vor afla peste o săptămână. Ultima simulare din acest an şcolar se va da în luna mai.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro