Simulare Evaluarea Naţională: şapte note de 10 la română şi trei la matematică. Brăila, locul II | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Simulare Evaluarea Naţională: şapte note de 10 la română şi trei la matematică. Brăila, locul II

Ministerul Educaţiei a făcut publice, în acest week-end, rezultatele simulării Evaluării Naţionale. Acestea nu au fost excepţionale, doar 44,05% dintre participanţi reuşind să obţină note peste 5, însă nici nu au luat prin surprindere, ştiut fiind că elevii nu acordă atenţia cuvenită acestui tip de testare. Şi totuşi, elevii brăileni au reuşit şi de această dată să facă o figură frumoasă, prin rezultatele obţinute clasând judeţul nostru pe locul II la nivel naţional, după capitală.
Astfel, după centralizarea datelor, situaţia este următoarea: Bucureşti - I, cu un procentaj al notelor peste 5 de 60,57, Brăila - II, cu 58,50 % şi Cluj - III, cu 55,33%. Într-un comunicat transmis redacţiei, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean a clarificat şi eroarea apărută în sistemul informatic al Ministerului, care indica pentru Brăila o prezenţă de numai 76,61%. "În comunicatul MENCS este o mică greşeală, prezenţa elevilor în judeţul Brăila a fost mai mare de 91 %, peste media naţională", ţinut să precizeze inspectorul şcolar general Cătălin Canciu.
În clasament, la polul opus, cu cele mai puţine note de 5 s-au situat judeţele Vaslui - 31,22%, Tulcea - 32,67% şi Călăraşi - 33,47%, conform comunicatului emis de Ministerul Educaţiei.
Revenind la Brăila, informaţiile oferite de IŞJ arată că la limba şi literatura română, din totalul de 2.829 şcolari înscrişi, s-au prezentat la simulare 2.593. Aceştia au reuşit să obţină în proporţie de 72,93 note peste 5. Cu nota maximă 10 au fost notate şapte lucrări, din care cinci ale elevilor din mediul urban, iar două obţinute în mediul rural. Note între 9 şi 9,99 au obţinut 222 elevi, iar între 8 şi 8,99 peste 400. Cele mai multe note au fost însă cuprinse între 5 şi 5,99. De precizat că elevii din urban au reuşit să ia note mai mari decât cei din rural.
La matematică, au fost prezenţi 2.589 candidaţi, din totalul de 2.829. Note de trecere au obţinut 48,94%, iar 10-le a fost acordat doar pentru trei lucrări ale şcolarilor din mediul urban. Dacă la română, "concurenţa" între elevii de la oraş şi cei de la sate era una foarte strânsă, la matematică, cei din mediul urban s-au dovedit a fi mult mai buni. Iată câteva exemple în acest sens: în mediul urban s-au obţinut 92 de note între 9 şi 9,99, în timp ce în mediul rural, doar 9 lucrări au fost punctate în acest interval. Diferenţă mare şi la notele între 8 şi 8,99: 147 de elevi de la oraş au scos acest rezultat, în timp ce doar 27 dintre şcolarii din mediul rural au avut lucrări notate între 8 şi 8,99.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro