Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Simulare de incendiu la "Braiconf"

Ieri dimineata, intr-un interval de aproximativ o ora, societatea "Braiconf" a fost tinta unei aplicatii tactice organizate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Dunarea" al Judetului Braila, un adevarat scenariu de film in care a fost prezentata interventia pompierilor la un incendiu, o explozie, un cutremur si un accident rutier. Principalul obiectiv al pompierilor a fost salvarea victimelor care, desi stiau ca sint actori intr-un scenariu prestabilit, nu si-au putut ascunde emotia si teama care i-ar fi incercat si intr-o situatie reala. Din fericire, toate victimele au fost salvate, iar intreaga operatiune s-a incheiat cu succes.
Startul aplicatiei a fost dat de un incendiu izbucnit la etajul III al societatii, datorat unui scurt circuit electric. Evenimentul a fost anuntat la ora 11.00, prin intermediul dispeceratului 112, la fata locului fiind directionate Detasamentele de Pompieri Braila 1 si 2. Pina la sosirea pompierilor, Serviciul Privat pentru Situatii de Urgenta al societatii "Braiconf" a actionat conform planului de interventie. Ajunsi in doar 5 minute, pompierii braileni au stabilit ca incendiul se manifesta pe o suprafata de aproximativ 250 mp, etajul era inundat cu fum si gaze toxice, iar vizibilitatea era redusa. Ca urmare a panicii produse, 3 persoane s-au refugiat pe terasa sectorului, iar alte 4 s-au accidentat pe timpul evacuarii pe scara de serviciu. In jurul orei 11.45, pe timpul actiunilor de interventie, in zona Vrancea s-a produs un cutremur, ce a fost resimtit si in municipiul Braila. Acest lucru a cauzat alte doua evenimente ce au necesitat interventia pompierilor. In zona depozitului de materiale, opt paleti cu materie prima s-au rasturnat peste patru muncitoare, iar conducta de gaze s-a rupt, in apropierea arzatorului formindu-se o punga de gaze care, in contact cu partile incinse ale centralei, a explodat. Suflul exploziei a surprins fochistul si alti doi muncitori care se aflau, in acel moment, in zona centralei termice. Dupa ce toate victimele au fost salvate iar interventia pompierilor s-a incheiat cu succes, acestia au fost solicitati sa intervina la un accident rutier, produs la intersectia B-dului Dorobantilor cu strada Scolilor, in care au fost implicate 4 autoturisme.
"Unul dintre scopurile acestei actiuni a fost realizarea unei informari complexe a personalului din obiectiv, asupra modului de actiune in cazul producerii unor situatii de urgenta la nivelul societatii. De asemenea, s-a avut in vedere si pregatirea psihologica a efectivelor si a personalului obiectivului, pentru cunoasterea modului de comportare pe timpul actiunilor de interventie si salvare-evacuare; verificarea conditiilor pe care amenajarile obiectivului le ofera pentru evacuarea personalului; verificarea functionalitatii instalatiilor de alimentare cu apa si a celor de ventilatie si exahaustare etc.", a precizat locotenentul Cristian Ion, ofiterul de relatii publice al
Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Dunarea" al Judetului Braila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii