Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Simulare de incendiu la "Braiconf"

Ieri dimineata, intr-un interval de aproximativ o ora, societatea "Braiconf" a fost tinta unei aplicatii tactice organizate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Dunarea" al Judetului Braila, un adevarat scenariu de film in care a fost prezentata interventia pompierilor la un incendiu, o explozie, un cutremur si un accident rutier. Principalul obiectiv al pompierilor a fost salvarea victimelor care, desi stiau ca sint actori intr-un scenariu prestabilit, nu si-au putut ascunde emotia si teama care i-ar fi incercat si intr-o situatie reala. Din fericire, toate victimele au fost salvate, iar intreaga operatiune s-a incheiat cu succes.
Startul aplicatiei a fost dat de un incendiu izbucnit la etajul III al societatii, datorat unui scurt circuit electric. Evenimentul a fost anuntat la ora 11.00, prin intermediul dispeceratului 112, la fata locului fiind directionate Detasamentele de Pompieri Braila 1 si 2. Pina la sosirea pompierilor, Serviciul Privat pentru Situatii de Urgenta al societatii "Braiconf" a actionat conform planului de interventie. Ajunsi in doar 5 minute, pompierii braileni au stabilit ca incendiul se manifesta pe o suprafata de aproximativ 250 mp, etajul era inundat cu fum si gaze toxice, iar vizibilitatea era redusa. Ca urmare a panicii produse, 3 persoane s-au refugiat pe terasa sectorului, iar alte 4 s-au accidentat pe timpul evacuarii pe scara de serviciu. In jurul orei 11.45, pe timpul actiunilor de interventie, in zona Vrancea s-a produs un cutremur, ce a fost resimtit si in municipiul Braila. Acest lucru a cauzat alte doua evenimente ce au necesitat interventia pompierilor. In zona depozitului de materiale, opt paleti cu materie prima s-au rasturnat peste patru muncitoare, iar conducta de gaze s-a rupt, in apropierea arzatorului formindu-se o punga de gaze care, in contact cu partile incinse ale centralei, a explodat. Suflul exploziei a surprins fochistul si alti doi muncitori care se aflau, in acel moment, in zona centralei termice. Dupa ce toate victimele au fost salvate iar interventia pompierilor s-a incheiat cu succes, acestia au fost solicitati sa intervina la un accident rutier, produs la intersectia B-dului Dorobantilor cu strada Scolilor, in care au fost implicate 4 autoturisme.
"Unul dintre scopurile acestei actiuni a fost realizarea unei informari complexe a personalului din obiectiv, asupra modului de actiune in cazul producerii unor situatii de urgenta la nivelul societatii. De asemenea, s-a avut in vedere si pregatirea psihologica a efectivelor si a personalului obiectivului, pentru cunoasterea modului de comportare pe timpul actiunilor de interventie si salvare-evacuare; verificarea conditiilor pe care amenajarile obiectivului le ofera pentru evacuarea personalului; verificarea functionalitatii instalatiilor de alimentare cu apa si a celor de ventilatie si exahaustare etc.", a precizat locotenentul Cristian Ion, ofiterul de relatii publice al
Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Dunarea" al Judetului Braila.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii