Simulare Bacalaureat: Peste 77% dintre liceenii brăileni au promovat testele | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Simulare Bacalaureat: Peste 77% dintre liceenii brăileni au promovat testele

• elevii brăileni s-au descurcat destul de bine la ultima simulare a examenului de bacalaureat din acest an şcolar • bineînţeles, liceele de top ale Brăilei vor rămâne cu siguranţă Colegiul Naţional “Nicolae Bălcescu” şi Colegiul Naţional “Gh. M. Murgoci”, unde bătălia pentru promovabilitate 100% a fost destul de strânsă la aproape toate materiile

 

Rezultatele ultimei simulări a examenului de bacalaureat susţinută în cursul acestei luni de către elevii brăileni arată că peste 77% dintre aceştia ar promova testul maturităţii din acest an şcolar. Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila a decis să le mai testeze încă o dată cunoştinţele liceenilor din anii terminali, iar subiectele au fost propuse de inspectorii de specialitate. Cel mai ridicat procent de promovabilitate s-a înregistrat la disciplina la alegere Chimie, iar cel mai mic la Fizică, fiind tot materie la alegere a profilului sau specializării.

La limba şi literatura română, rata de promovare a fost de 79,42%, iar la materiile obligatorii ale profilului istorie - 81,41%, respectiv matematică - 69,94%. La disciplinele la alegere s-au înregistrat următoarele procente de promovare: biologie şi anatomie - 68,87%; chimie - 93,33%; socio-umane - 86,97%; fizică - 55%; geografie - 85,14% şi informatică - 81,94%.

Română. Procent de trecere 100% au obţinut elevii de la Liceul Pedagogic “D.P. Perpessicius” (profil real), Liceul Teoretic “Constantin Angelescu” Ianca (profil umanist) şi Liceul Teoretic “G. Vâlsan” Făurei (profil umanist). Colegiul Naţional “Nicolae Bălcescu” a obţinut 99,35% rată de promovare pentru profilul real, iar Colegiul Naţional “Gh. Munteanu Murgoci” 99,35% pentru profilul real. Urmează Colegiul Naţional “Ana Aslan” cu 98,59% promovabilitate la profilul real.

Note de 10 au reuşit să ia doi elevi de la “Bălcescu” (real) şi unsprezece de la “Murgoci” (real şi umanist).

Matematică. La disciplina obligatorie a profilului, procent de 100% de promovare au obţinut colegiile “Nicolae Bălcescu” (matematică-informatică) şi “Gh. Munteanu Murgoci” (matematică-informatică şi ştiinţele naturii). Colegiul “Ana Aslan” a înregistrat 95,52% promovabilitate la ştiinţele naturii. Tot la ştiinţele naturii au promovat, 95,1%, Liceul Pedagogic “D.P. Perpessicius” şi Liceul Teoretic “Nicolae Iorga”, cu 93,1%. La matematică, au fost cele mai multe note de 10 acordate: nouă elevi de la “Bălcescu” (matematică-informatică şi ştiinţele naturii), şapte elevi de la “Murgoci” (matematică-informatică şi ştiinţele naturii), patru copii de la “Aslan” (ştiinţele naturii), doi de la “Iorga” (mate-info şi ştiinţele naturii) şi patru elevi de la “Perpessicius” (pedagogic).

Istorie. Proba obligatorie a profilului pentru umanişti vine cu o “surpriză” în ceea ce priveşte rata de promovare. Singura unitate de învăţământ din judeţ în care elevii au reuşit să ia toţi note peste 5 şi să promoveze simularea este Colegiul Tehnic “C.D. Neniţescu”. Ce-i drept, doar 2 elevi au fost înscrişi la această probă şi ambii au luat note de trecere. Pe locul doi, se află Colegiul Naţional “Gh. Munteanu Murgoci” cu 97,92%, iar pe trei este Liceul Teoretic “Nicolae Iorga” cu 96,61 procente de promovabilitate. Urmează Liceul Teoretic “Constantin Angelescu” Ianca (95,65%), iar Colegiul Naţional “Nicolae Bălcescu” a obţinut doar 92,86%. Cele mai multe note de 10 au fost la “Murgoci”, unde cinci elevi au avut lucrări perfecte. Un alt elev de la “Iorga” a reuşit să ia nota maximă, trei copii de la Liceul de Arte “Hariclea Darclee” au fost notaţi tot cu 10, iar alte două note maxime au fost obţinute la “Perpessicius”, respectiv Liceul Tehnologic “Nicolae Titulescu” Însurăţei.

 

La fizică s-au înregistrat cele mai scăzute rate de promovare

La proba la alegere a profilului, după cum am menţionat şi mai sus, chimia a fost materia la care elevii au obţinut cele mai multe note peste 5, iar procentul de promovare este ridicat, 93,33%. Colegiul “Bălcescu” şi liceele “Iorga”, “Cerna”, “Sebastian”, “Moisil” şi cel din Însurăţei au avut 100% promovabilitate. Colegiul “Murgoci” s-a situat pe locul doi, cu 98%. Cele mai multe note de 10 au fost obţinute de liceenii de la “Murgoci”, cinci la număr, şi un singur elev de la “Bălcescu” a reuşit să ia nota maximă la această disciplină.

La polul opus, fizica le-a cam dat bătăi de cap viitorilor absolvenţi. Singurul liceu cu promovare 100% a fost Liceul Teoretic “Panait Cerna”, urmat de Colegiul Naţional “Nicolae Bălcescu” (74,51%), Liceul Pedagogic “D.P. Perpessicius” (66,67%) şi Colegiul Naţional “Gh.M. Murgoci” (51%). Au fost şi câteva licee unde niciun copil nu a reuşit să ia notă peste cinci. Vorbim aici de liceele “ Mihail Sebastian”, “ Panait Istrati”, “ Grigore Moisil” şi “Nicolae Titulescu” Însurăţei. Singurele note maxime au fost obţinute de elevii de la “Bălcescu”, 13 în total.

La geografie, elevii de la Colegiul Naţional “Gh.M. Murgoci”, Liceul Teoretic “Nicolae Iorga”, Liceul Pedagogic “D.P. Perpessicius”, Liceul Tehnologic “G.K. Constantinescu” şi Liceul Teoretic “G. Vâlsan” Făurei s-au descurcat de minune şi au luat toţi note de trecere. La “Constantinescu” au fost înscrişi 43 de elevi, dintre care doar unul s-a prezentat la simulare şi a luat notă peste 5, iar acest lucru a dus unitatea de învăţământ în topul şcolilor cu 100% promovabilitate. Note de 10 au luat patru elevi de la “Murgoci”.

La informatică, elevii de la Colegiul Naţional “Gh.M. Murgoci” şi Liceul Teoretic “Mihail Sebastian”, specializarea ştiinţele naturii, au avut lucrări peste 5, astfel că rata de promovare în cele două şcoli a fost de 100%. Un singur licean de la “Murgoci” a avut lucrare perfectă notată cu maximum de puncte.

Şi la biologie-anatomie, liceenii brăileni s-au descurcat foarte bine, fiind cinci unităţi de învăţământ cu promovabilitate 100%: Colegiul Naţional “Nicolae Bălcescu”, Colegiul Naţional “Gh.M. Murgoci”, Colegiul Naţional “Ana Aslan”, Liceul Teoretic “Nicolae Iorga” şi Liceul Teoretic “G. Vâlsan” Făurei. Şi cei de la Liceul Teoretic “Constantin Angelescu” Ianca au avut lucrări foarte bune, iar procentul de promovare înregistrat a fost de 93,75%. Note de 10 au obţinut un elev de la “Bălcescu”, unul de la “Cerna” şi un alt elev de la “Vâlsan” Făurei.

 

Calendarul examenului de bacalaureat 2017

Vineri, 26 mai, elevii din anii terminali a XII-a şi a XIII-a au terminat cursurile. Aceştia se pregătesc pentru probele orale ale examenului de bacalaureat programate în perioada 6-16 iunie, după cum urmează: 6-7 iunie evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, 8-9 evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, 9-12-13 iunie evaluarea competenţelor digitale şi 14-16 iunie evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Probele “de foc”, adică cele scrise, încep pe 26 iunie, cu limba română, iar pe 27 iunie se va desfăşura proba la limba maternă. Proba obligatorie a profilului este programată pentru 28 iunie, iar proba la alegere a profilului şi specializării pentru 30 iunie. Pe 5 iulie se vor afişa primele rezultate, urmând să fie depuse contestaţii în aceeaşi zi. Pe 10 iulie vor fi afişate rezultatele finale.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro