Mergi la conţinutul principal

Simulare 2017. Proba de foc - matematica

• ieri, mii de elevi din judeţul Brăila au susţinut proba la matematică din cadrul simulărilor naţionale • liceenii de la profilul uman au dat examen la istorie

 

Ieri, în unităţile de învăţământ din Brăila s-a desfăşurat proba scrisă la matematică pentru simularea Evaluării Naţionale şi proba scrisă obligatorie a profilului pentru bacalaureat - matematică, pentru elevii de la real, şi istorie pentru cei de la uman. 

Subiectele au fost elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi au fost proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen şi parcurse până la această dată.

“Ministerul a făcut acum nouă variante de subiecte: unul la clasa a VIII-a şi câte patru la a XI-a şi a XII-a, pentru fiecare profil. În comparaţie cu simularea de anul trecut şi cu modelul de anul acesta, nu văd o diferenţă legată de nivelul de dificultate. La clasa a XI-a, impactul va fi puţin mai puternic pentru că sunt subiecte tip care se exersează în momentul în care lucrezi pentru bacalaureat. Subiectele respectă aceeaşi structură, conform programei şi modelul afişat pe site-ul Ministerului. Nu sunt surprize sau capcane, tot ce e dat a fost pregătit înainte. La ambele examene nota de trecere e vizibilă, dar pentru 10 trebuie să lucrezi mai mult. Legat de rezultate, procentul notelor mai mari sau egale cu 5 va fi în ordinea următoare: cele mai bune rezultate vor fi la clasa a VIII-a, apoi a XII-a şi a XI-a. Pe profile, cred că cele mai bune note vor fi la mate info”, ne-a declarat Cătălin Stănică, inspector de matematică în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila.

Liceenii care au susţinut simularea examenului maturităţii la istorie au avut de realizat, printre alte cerinţe, un eseu despre România şi Europa în perioada contemporană.

Rezultatele la simulările examenelor naţionale vor fi afişate pe 31 martie. Notele nu se trec în catalog. Acestea vor fi analizate prin discuţii cu elevii, dezbateri în clasă, şedinţe cu părinţii şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea îmbunătăţii performanţelor şcolare.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro