Mergi la conţinutul principal

Simionescu nu crede că liberalii brăileni mai vor alegeri în două tururi

Alegerea primarilor dintr-un singur tur nu i-ar avantaja pe liberalii brăileni, a susţinut primarul Aurel Simionescu, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă la sediul partidului. Preşedintele executiv al PSD Brăila a amintit faptul că în ultima vreme liberalii au ajuns să aibă un număr aproape egal cu social-democraţii, atunci când vine vorba despre primarii în funcţie de la nivelul judeţului nostru, prin urmare aceştia ar promova ideea alegerilor dintr-un singur tur, doar la nivel declarativ. "Eu nu sunt ferm convins că PNL-ul îşi doreşte chestia asta. Joacă o carte. «Să vezi cât ne-am luptat noi, dar uite că nu ne-a ieşit». De fapt, «nu ne-a ieşit» ceva ce nici nu ne-am dorit. Eu v-aş da un exemplu: se spune că primarii care sunt în funcţie sunt avantajaţi de situaţia respectivă. Eu vă spun că în judeţul Brăila, în momentul acesta suntem la paritate, dacă nu cumva PNL-ul are un primar în plus. Mă refer, ca şi număr de primari în localităţile noastre. Pentru că primarul de la Şuţeşti a trecut la PNL, primarul de la Măxineni a trecut la PNL, primarul de la Gropeni tot la PNL. Asta, apropo şi de ce «a racolat PSD-ul», ca să ne lămurim bine. Şi atunci, în algoritmul ăsta, având în vedere că s-a unit PNL-ul cu PDL-ul şi cu încă o oaste de strânsură, cum se spune, rezultatul este cel despre care vorbim. Oare PNL Brăila îşi mai doreşte să aibă două tururi, în condiţiile în care, acum, primarii în funcţie pe care i-au propus sunt ai dumnealor? Am dat ca exemplu Brăila, ca să nu mă duc pe naţional. Deci, eu nu sunt convins că ei îşi doresc în momentul de faţă acest lucru, dar joacă o carte politică", a declarat Simionescu.
La rândul său, preşedintele interimar al PSD Brăila, Ion Rotaru, a afirmat că, din punctul său de vedere, este total inadmisibil că liberalii comentează acest aspect abia acum şi nu au făcut-o în momentul în care s-a votat modificarea legii. "Este de neînţeles şi de neacceptat o asemenea poziţie în continuare. Dacă ea ar fi existat şi ar fi fost argumentată, trebuia susţinută la momentul respectiv şi probabil că se ajungea la un vot în care se hotăra altfel. Dar astăzi, să vii să susţii în continuare şi să îţi renegi, ca să spun aşa, propriile opinii şi votul pe care l-ai dat în urmă cu nişte luni este de neacceptat şi demonstrează, încă o dată, modul în care PNL-ul îşi asumă anumite decizii, seriozitatea şi consecvenţa în hotărârile pe care le iau", a declarat senatorul.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro