Mergi la conţinutul principal

Simionescu, mulţumit de gradul de încasare a taxei de salubrizare

Conducerea municipalităţii s-a declarat mulţumită de gradul de încasare a taxei de salubrizare de la brăileni. Mai exact, primarul Aurel Simionescu a făcut, recent, un comentariu pe această temă şi a subliniat că, din punctul său de vedere, nu sunt probleme în privinţa colectării taxei de salubrizare şi că, până în prezent, acest lucru s-a făcut în proporţie de aproximativ 80%. "S-a încasat taxa de salubrizare. Într-adevăr, există nişte restanţe şi din câte ştiu, s-au dus deja cu notificări către respectivele persoane. Dar ca şi ordin de încasare, să spunem aşa, ne-am dus undeva spre 75% - 80%", a declarat Simionescu.
Procentul înaintat de edil a fost calculat pornind de la faptul că prin centralizarea declaraţiilor de impunere depuse de brăileni la Direcţia economică a Primăriei a rezultat că bugetul are de încasat circa 11,5 milioane lei, din care banii efectiv intraţi în vistierie au fost undeva la aproximativ 8,4 milioane lei. Sumele sunt însă în continuă modificare, mai ales că ultima zi din luna în curs este termenul limită de plată a celei de a doua rate din taxa de salubritate pentru cei care o achită la semestru.
Potrivit Hotărârii Consiliului Local Municipal 134 din mai 2014, plata taxei locale de 7 lei/lună de persoană se face semestrial, până la 31 martie - pentru semestrul I şi 30 septembrie - pentru semestrul II, neplata la termen atrăgând după sine calcularea de majorări de întârziere. HCLM amintită a venit, practic, să desfiinţeze regula anilor trecuţi, când încasarea contravalorii serviciului de salubritate era în sarcina celor trei operatori economici "Brai-Cata", "Eco" şi "RER Ecologic", cu excepţia asociaţiilor de proprietari unde colectarea se făcea prin intermediul administratorilor de bloc.
Ghişeele la care se achită taxa sunt cele cunoscute brăilenilor, mai precis în clădirea amplasată în Piaţa Traian, nr 14; cele din bulevardul AL. I. Cuza nr. 105; în cartierul Radu Negru, pe strada Grigore Alexandrescu, bloc V1 - parter; în cartierul Brăiliţa - str. Dumbrava Roşie nr. 32; în cartierul Chercea - str. Comuna din Paris, Căminul Clultural Chercea. Pentru cei care nu vor să-şi piardă timpul pe la ghişee, taxa de salubrizare - la fel ca şi celelalte taxe şi impozite locale - se poate achita online, de pe platforma www.ghiseul.ro, după ce, în prealabil, contribuabilul obţine un username şi o parolă de acces, de la sediul din bulevardul AL. I. Cuza al Direcţiei Finanţelor Publice Locale, aflată în subordinea primăriei.
Municipalitatea speră să colecteze din această taxă 12,44 milioane lei anual, sumă din care vor fi plătiţi operatorii locali de salubritate, prin intermediul Serviciului Public de Administrare şi Gospodărire Locală.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu