Simionescu, mulţumit de evoluţia proiectului «Brăila Capitală Europeană a Culturii 2021» | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Simionescu, mulţumit de evoluţia proiectului «Brăila Capitală Europeană a Culturii 2021»

Primarul Aurel Simionescu a ţinut să salute alăturarea judeţului Constanţa ca partener în proiectul "Brăila Capitală Europeană a Culturii 2021". Edilul şef a precizat că feedback-ul venit din partea autorităţilor constănţene a fost unul foarte bun. "Ştiţi că am fost la Constanţa pentru «Brăila Capitală Culturală Europeană 2021». Ne-am dat mâna, a fost o discuţie zic eu, foarte bună. Asta a fost părerea mea, cel puţin. Printre alţii, am fost împreună cu domnul Constantin Teodorescu (n.r. membru al grupului de iniţiativă Brăila Capitală Culturală Europeană 2021), domnul Lucian Sabados (n.r. managerul Teatrului "Maria Filotti" Brăila) şi Mircea Ciucaşu (n.r. managerul Casei de Cultură a municipiului)", a afirmat Simionescu, vizibil încântat de discuţiile purtate. Totodată, mergând pe aceeaşi linie, primarul a mai amintit şi întâlnirea ce a avut loc în urmă cu trei săptămâni la Sibiu, când administraţia brăileană a cerut sfaturi din partea lui Constantin Chiriac, managerul proiectului "Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007". "De exemplu ni s-a spus: «Dimensiune europeană nu înseamnă că faceţi nu ştiu care festival şi să participe 30 de ţări. Acest termen devine valabil dacă tipul de acţiune ales se regăseşte în mai multe ţări din Europa, cu un anumit specific local». Deci, este important ce transmitem noi către un oraş din Italia, Spania, Grecia, Germania şi aşa mai departe, dar şi ce preluăm de la un asemenea oraş pe un format în care găsim o linie comună", a mai afirmat sursa citată.

Strategia corectă de promovare a ecumenismului

De asemenea, Simionescu a ţinut să precizeze că la întâlnirea din Sibiu a cerut indicaţii în privinţa posibilităţii promovării ideii de tur al bisericilor din zonă. Acesta a subliniat că sfatul primit a fost acela de a căuta cât mai multe elemente comune cu diferite oraşe din ţările membre UE. "Ni s-a spus că o asemenea idee ar merge, dar doar dacă am reuşi să legăm lucrurile. De exemplu, Sfântul Nicolae este patronul spiritual al oraşului Brăila, iar în Bari (Italia) este locul unde a fost îngropat acesta. Dacă găsim o legătură între manifestările de la noi şi din Bari ar însemna un avantaj. Ni s-a spus: «Ce faceţi voi de Sfântul Nicolae şi ce fac acei oameni? Voi sunteţi ortodocşi, ei sunt catolici. Vă leagă ceva, aveţi o identitate, dar şi nişte specificităţi în cadrul acelei identităţi?». A fost o discuţie de circa 3 ore, mie mi s-a părut interesantă, relevantă", a conchis primarul.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro