Mergi la conţinutul principal

Simionescu, deranjat de reacţia primarului Galaţi pe tema colaborării celor două judeţe

Primarul Aurel Simionescu, deşi s-a arătat convins de bunele intenţii ale preşedintelui CJ Galaţi, Nicolae Bacalbaşa în privinţa colaborării cu judeţul nostru, nu este la fel de sigur atunci când vine vorba despre edilul şef din oraşul vecin, Marius Stan. Prim-vicepreşedintele PSD Brăila a comentat ieri, în cadrul unei conferinţe la sediul partidului, reacţia recentă a lui Stan în privinţa faptului că mai mulţi deputaţi gălăţeni şi-au exprimat opţiunea favorabilă unei colaborări cu judeţul nostru şi realizării podului peste Dunăre, în detrimentul tunelului. Simionescu a subliniat că deşi în cadrul întâlnirii cu investitorii ce a avut loc joi, la CJ Brăila, a fost readusă în discuţie zona metropolitană, în realitate nu se va întâmpla nimic dacă atitudinea unora dintre liderii gălăţeni nu se va schimba. "Dacă l-aţi văzut pe domnul Marius Stan aseară (n.r. joi seară), era extrem de supărat pe toţi parlamentarii, pe toţi gălăţenii care îl reprezintă, etc. care au susţinut ideea de pod în zona Brăila - Galaţi pe Master Plan. Ori, dacă plecăm de pe astfel de poziţii se pare că iarăşi nu avem ce să discutăm. Aseară (n.r. joi seară), domnul primar era extrem de supărat că nu am înţeles care dintre parlamentarii dumnealui a spus lucrul ăsta şi a sprijinit ideea de pod şi spunea să se ducă să candideze la Brăila de acum încolo, dacă vor să mai comenteze. «Uitaţi gălăţeni ce vă fac parlamentarii voştri!», era un discurs din ăsta pe care nu l-am înţeles", a declarat Simionescu vizibil deranjat. Totodată, acesta a punctat că s-au tot făcut declaraţii pe tema conurbaţiei Brăila - Galaţi şi a zonei metropolitane de 15 ani, însă fără vreun rezultat concret, condiţii în care nu mai dă şanse foarte mari proiectului.

Mărul Discordiei rămâne povestea pod vs. tunel

Simionescu a mai afirmat că nu înţelege de ce o parte dintre autorităţile gălăţene insistă pe ideea unui tunel în Galaţi, când proiectul privind podul dintre cele două oraşe a fost primit foarte bine la Centru. "Eu am mai discutat: hai să facem ceva! Un lucru, mic - mare, nu contează, să se vadă că între Brăila şi Galaţi s-a întâmplat ceva de interes comun. Ori, dacă lucrurile astea rămân la nivel de declaraţie, nu se va întâmpla vreodată ceva. Şi dacă o să începem iarăşi o discuţie pe unde trece autostrada, podul, tunelul, nu o să se întâmple nimic şi cineva o să dea bani în altă parte. Declaraţiile domnului Bacalbaşa sunt de bună intenţie şi de bună credinţă. Eu vă aduc aminte că am fost împreună cu domnul Bacalbaşa, cu domnul Marius Stan, cu domnul Hogea Teodorescu de la Tulcea în faţa prim-ministrului ne-am dat mâna şi am zis că facem podul. După care lucrurile au evoluat aşa cum ştiţi. Intenţiile domnului Bacalbaşa sunt bune, dar dumnealui este o singură persoană într-un angrenaj care funcţionează cum funcţionează", a conchis edilul şef.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro