Mergi la conţinutul principal

Simionescu demontează ideea lui Nazare privind studiile de fezabilitate

Propunerile de lege şi ideile făcute publice, recent, de către deputatul PNL Alexandru Nazare au intrat în atenţia primarului Aurel Simionescu, în special cele care vizează şi municipiul. Edilul-şef a comentat, vineri, în legătură cu propunerea liberalului (n.r. - încă în lucru) privind stoparea realizării din bani publici a unor studii de fezabilitate costisitoare, pentru investiţii ce ulterior nu se mai pun pe rol, prin sancţionarea drastică a iniţiatorilor. Simionescu susţine că de principiu este de acord cu ideea liberalului, însă a ţinut să precizeze că lucrurile sunt mult mai complicate şi destul de imprevizibile când vine vorba de accesarea fondurilor europene.
"Trebuie să vedem exact iniţiativa, pentru că de multe ori pe deasupra sună într-un fel, însă când este cu punct şi virgulă sună altfel şi e bine să avem grijă. Ca principiu, din ceea ce am citit că spune domnul Nazare pare a fi ok. Numai că sunt nişte lucruri cu caracter general. De exemplu, vizavi de studiile de fezabilitate. Suntem la discuţia - «şi aşa e rău, şi aşa nu e bine». Adică în momentul în care se dă drumul la depunerea de proiecte pentru finanţare, trebuie să ai studiul respectiv. Discuţia asta o avem din 2013. În mod normal, în 2013 ar fi trebuit să avem ca ţintă studiile de fezabilitate pentru ceea ce înseamnă depunerea de proiecte 2014 - 2020. Dacă le-am fi făcut în 2013 cum ne îndemna toată lumea şi cum ar fi fost normal să fie, acum ar fi trebuit să refacem studiile respective, pentru că au trecut doi ani de zile", a declarat Simionescu.

"Speranţa mea este că dacă ne-am apucat de reluarea studiului pentru pod, ar trebui să aibă şi finanţare"

Primarul a mai afirmat că realizarea de studii de fezabilitate în momente total nepotrivite, în totală neconcordanţă cu deschiderea anumitor axe de finanţare, atrage de multe ori şi atenţia inspectorilor Curţii de Conturi. "Cei de la Curtea de Conturi mă întreabă: «Dar de ce ai făcut proiectul în 2013, când l-ai pus în 2017?» Că nu e mare lucru să se deschidă o axă în 2017. De asemenea, Curtea de Conturi spune: «Noi avem cei trei "e" mic - eficacitate, economicitate, eficienţă. Domnule primar, nu ai folosit banii cu eficienţă, că de doi ani de zile ai plătit şi studiul nu s-a întâmplat». Deci, sunt în situaţia în care este posibil să nu pot depune proiecte decât după o anumită perioadă şi există posibilitatea ca având aceste studii, liniile de finanţare să se deschidă mai târziu şi să fiu întrebat de ce am de doi ani studiul respectiv. Sigur, atunci când discutăm despre studii foarte ample şi cu bani foarte mulţi, atunci e un alt tip de abordare şi aici sunt de acord. Speranţa mea este că dacă ne-am apucat de reluarea studiului pentru podul peste Dunăre, el ar trebui să aibă şi finanţare. Pentru că l-am făcut, acum îl reiau şi dacă tot nu am finanţare, aici începe să fie o problemă", a conchis Simionescu.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro