Primarul Aurel Simionescu continuă să susţină legalitatea şedinţei de îndată organizată pe 5 septembrie de către cei 18 consilieri PSD-PPDD-UNPR şi ex-PDL-istul Silviu Radu, în ciuda deciziei prefectului judeţului cu privire la nelegalitatea acesteia. Edilul şef a evitat să se pronunţe deocamdată dacă PSD-iştii vor ataca sau nu în instanţă decizia Prefecturii, însă a ţinut să sublinieze că va încerca să medieze personal situaţia din cadrul miniparlamentului judeţean, pentru a debloca activitatea instituţiei. "Eu v-am spus părerea mea de om din administraţie, că acea şedinţă era şi este legală. E un punct de vedere pe care mi-l menţin. Nu există nicăieri în lege o observaţie în legătură cu câte şedinţe se pot ţine şi care să fie ordinea de zi. Din punct de vedere al urgenţei - că aici a fost discuţia, de ce era urgentă şedinţa? Urgenţa este o chestiune de oportunitate. Aceasta o hotărăsc consilierii, nu este o chestiune de legalitate, asta este altceva. Oportunitate înseamnă că pot fi 5 -7 şedinţe de îndată, extraordinare, ordinare, toate celelalte, respectând însă timpii, modul de convocare etc. Problema de legalitate este altceva", a declarat Simionescu.
"Am decis să mă implic personal în subiectul ăsta"
Totodată, primarul a mai precizat că înainte de şedinţa din data de 5 septembrie, convocată de către consilierii PSD-işti, a purtat o discuţie cu aceştia în care a fost asigurat de legalitatea acţiunii. "Eu o să am o discuţie. Nu am văzut ce a scris Prefectura, dar am înţeles că le-a atacat în contencios hotărârea respectivă. Şi aici este o chestiune, pentru că avem o problemă de simetrie până la urmă. Modul în care se discută aceste lucruri este puţin altfel. Se dă o plângere prealabilă. Li se cere întâi să revoce hotărârea, pentru că aşa a făcut la hotărârea cealaltă. «Revocaţi-vă hotărârea pentru că nu e în regulă să limitaţi atribuţiile pe care le are preşedintele consiliului». Acum nu s-a mai mers pe formatul ăsta, ci direct în contencios. Eu am decis să mă implic personal în subiectul ăsta. (...) Deci o să am o discuţie cu forţele politice din consiliu şi o să vedem cum facem, pentru că în momentul de faţă treaba nu este deloc în regulă acolo. Dincolo de orgoliile unora şi ale altora", a mai precizat Simionescu, atrăgând atenţia că unele hotărâri care nu trec de Consiliul Judeţean afectează indirect şi localităţile din Judeţ, dar şi municipiul. "Acum este vorba de o chestiune în contencios şi nu consilierii trebuie să se ducă acolo, ci aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean care a dat girul pe formula de legalitate în formatul acesta. Dar o să discutăm dacă atacă, dacă nu, ce o să facem. Asta nu serveşte nimănui. Războiul acesta în care ne atacăm prin instanţă şi o dată găsim o formulă şi a doua oară alta, nu asta este o formulă", a conchis primarul.
În altă ordine de idei, vicepreşedintele CJ Brăila Ovidiu Nechita (PNL) şi-a reluat de ieri activitatea. Acesta ne-a confirmat personal revenirea la post, fiind prezent în birou încă de dimineaţă.