Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Simionescu: "Brailenii au pensii prea mici"

Pensiile mici, lipsa locurilor de munca, pentru persoanele trecute de 45-50 de ani si lipsa unor amenajari corespunzatoare in pietele orasului sint cele trei probleme principale ale brailenilor, asa cum au fost ele identificate de senatorul PSD Aurel Simionescu, in urma unor recente discutii cu cetatenii.
"Prima problema, ca numar de persoane care au reclamat-o, a fost aceea a pensiilor. Multi au vorbit despre faptul ca acestea sint mici si chiar cineva ne-a spus urmatorul lucru: pensia medie este de 3 milioane si se presupune ca a crescut, a fost recalculata, rearanjata etc., iar in acelasi timp vorbim de un venit de 5 milioane de lei, pina la care se acorda ajutorul de incalzire. Astfel, ne putem da seama de ceea ce se spune de aceste pensii crescute si pentru ce ajung de fapt banii", a remarcat Simionescu.
Senatorul s-a referit apoi la al doilea aspect semnalat de braileni - locurile de munca pentru persoane care au depasit 45-50 de ani, "care sint in putere, pot sa faca treaba si stau la tarabe prin piete, pentru a-si gasi o sursa suplimentara de venit si pentru care, de cite ori este vorba sa-si gaseasca un serviciu, li se spune ca sint prea in virsta, ca nu mai pot face fata unor activitati, ca nu mai sint dinamice".
Legat de aceste locuri de munca ale disperarii, Aurel Simionescu a invocat faptul ca cei care le ocupa se gindesc cu groaza ca vor tremura inca vreo citeva luni, pina in primavara, pentru ca nu s-au construit nici un fel de adaposturi pentru ei. Simionescu admite ca aceasta este o problema veche, pe care nu au rezolvat-o nici administratiile anterioare, dar crede ca a venit timpul ca acesti oameni sa beneficieze de conditii decente de lucru: "Poate si pentru ca vine iarna, oamenii se intreaba ce vor face in acest sezon rece, daca va fi la fel ca in anii trecuti, cind vor ingheta si acum nu s-a facut nici un adapost pentru ei, si ii asteapta in continuare o perioada extrem de dificila, pe care e drept ca au mai indurat-o si in alti ani, dar, odata cu trecerea timpului, oamenii spera sa se mai indrepte situatia".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii