Mergi la conţinutul principal

Simionescu ameninţă cu amenzi proprietarii clădirilor istorice, lăsate în paragină

Primăria Brăila vrea să riposteze împotriva unora dintre proprietarii de clădiri din centrul vechi al municipiului, care au lăsat imobilele să ajungă într-o stare de degradare maximă, fie datorită unor litigii, fie din nepăsare. Primarul Aurel Simionescu a precizat, recent, că deşi nu poate interveni în toate cazurile, va încerca să ia măsuri acolo unde se poate. Un exemplu în acest sens ar fi clădirea care a găzduit cândva consulatul italian, de pe Str. Campiniu, colţ cu Bulevardul A. I. Cuza. Potrivit autorităţii locale, imobilul aparţine Ambasadei Italiei, care însă nici nu vrea să îl vândă, nici nu vrea să îl reabiliteze. "La consulatul italian nu mai aşteptăm. Am întrebat... Mă rog, se vor naşte nişte supărări, dar trebuie să facem ceva. Îi vom da o amendă, ca să se întâmple ceva! Până acum am zis că este vorba despre relaţii internaţionale, de poziţia statului român, dar bănuiesc că în cazul în care aveam noi o clădire din asta, pe undeva prin Milano, alta era situaţia", a declarat Simionescu. În acelaşi context, edilul şef a comentat şi despre starea avansată de deteriorare a clădirii fostului CEC de pe Str. Mihai Eminescu. "Eu am spus că la CEC ar trebui să încerce să se facă inclusiv o formulă de abuz de drept. Adică, în momentul în care ai trei hotărâri de instanţă definitive, în care clădirea e dată înapoi, nu este recunoscută partea de moştenire şi ce mai zic ei, să tot insişti pare un pic prea mult. Vorbim despre aceeaşi clădire, dar o dată spui că e pe o stradă, altă dată pe altă stradă. Însă foloseşti aceeaşi schiţă. Deja e mult prea mult, indiferent că e lumea din Israel sau mai ştiu eu de pe unde este?!", a mai completat sursa citată. Cât despre fostul hotel "Pescăruş", o altă bijuterie arhitectonică de pe strada Regală lăsată în paragină, Simionescu a afirmat că municipalitatea nu poate interveni, acolo "lupta" pentru clădire fiind între mai mulţi proprietari.

Primarul acuză că interesul proprietarilor este ca imobilele să cadă

Mai mult, primarul Aurel Simionescu a ţinut să sublinieze că din punctul său de vedere, cei care se luptă pentru aceste clădiri sunt interesaţi mai mult de terenul din zonă şi în niciun caz de salvarea imobilelor istorice. "Păcat că, la un moment dat am avut cetăţeni care s-au bătut pentru ceva. Acum aşteaptă să se dărâme singure clădirile. Probabil că terenul e mai important. Deşi, eu am mai spus, tot ce este în zona centrală reprezintă o chestiune cu foarte mari probleme dacă vrei să valorifici terenul de acolo. Nu poţi să construieşti decât pe un anumit regim de înălţime, un anumit regim de ocupare a terenului. Dacă nu faci un bloc de măcar patru niveluri în centru, atunci terenul respectiv, ca şi valorificare nu este rentabil", a conchis Simionescu.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro