Mergi la conţinutul principal

Silvicultorii brăileni au plantat 350.000 de puieți în anul 2021

* cele mai mari suprafețe împădurite în acest an de Direcția Silvică Brăila au fost cele cu plop, salcie și salcâm * totodată, silvicultorii au executat lucrări de întreținere pe o suprafață de 1.174 de hectare * au fost refăcute plantațiile calamitate pe o suprafață de 24 de hectare și au fost completate plantațiile cu pierderi în 2020 pe o suprafață de 75 de hectare * "Din punct de vedere al regenerărilor naturale, am avut un program de 100 de hectare și au fost realizate 160 de hectare", a spus directorul Direcției Silvice Brăila, ing. Vasile Dumitrașc

 

Bilanț rodnic al silvicultorilor în cel de-al doilea an pandemic. La ora actuală, Direcția Silvică Brăila are în administrare o suprafață de 23.051 hectare fond forestier, din care 22.779 hectare proprietate publică a Statului, restul fiind fond forestier proprietate privată, pentru care sunt încheiate contracte de pază. Județul Brăila ocupă, în continuare, penultimul loc pe țară ca și suprafață ocupată cu păduri, după Călărași, iar câmpurile sunt arse de secetă. Iată de ce silvicultorii luptă din răsputeri pentru ca această situație să se schimbe.  

Potrivit lui Vasile Dumitrașc, directorul Direcției Silvice Brăila, programul de împăduriri pentru anul 2021 a vizat regenerarea artificială pe 165 de hectare. Pe alte 75 de hectare s-au făcut completări ca urmare a pierderilor de anul trecut, iar pe 24 ha s-au refăcut plantațiile calamitate în anii anteriori. Lucrări de întreținere s-au executat pe o suprafață de 1.174 de hectare, iar pentru realizarea lucrărilor de împădurire integrală s-a pregătit terenul prin lucrări specifice de evacuare a cioatelor, scarificare a terenului, arătură de desfundare, discuire a terenului în vederea pregătirii pentru plantare.

În total, în anul 2021, au fost plantați aproape 350.000 de puieți de stejar brumăriu, plop auroamerican, plop alb și negru, salcie, salcâm și glădiță prin completări, refaceri și regenerări artificiale. Cele mai mari suprafețe au fost cele împădurite cu plop alb și negru (154,53 hectare cu 171.683 puieți), urmate de plop euroamerican (45,90 hectare cu 18.360 puieți), salcie (43,33 hectare cu 54.162 puieți), salcâm (13,36 hectare cu 66.800 puieți), glădiță (5,22 hectare cu 26.100 puieți) și stejar brumăriu (2,42 hectare cu 12.100 puieți plantați). 

"Din punct de vedere al regenerărilor naturale, am avut un program de 100 de hectare și au fost realizate 160 de hectare. Puieții forestieri sunt asigurați de către Pepiniera Silvică din cadrul Ocolului Silvic Lacu Sărat, care a avut pentru anul 2021 un program de 115 ari de semănături în câmp și 340 de ari de butășiri, puieți care se folosesc la împăduririle realizate în cadrul Direcției Silvice Brăila", a mai precizat ing. Vasile Dumitrașc.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro