După ce a fost trecut în rezervă, fostul şef al Jandarmeriei Române, Costică Silion, fratele colonelului Vasile Silion, inspectorul şef al Jandarmeriei Brăila, a primit şi pedeapsa în dosarul în care era judecat pentru infracţiuni de corupţie. Silion a fost condamnat de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la 3 ani închisoare cu suspendare. În urmă cu un an, procurorii anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a nouă persoane din fosta conducere a Jandarmeriei Române, printre care se numără şi fostul inspector general al IGJR, pentru infracţiunile de abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals şi omisiunea sesizării organelor judiciare.
"În baza art. 33 lit. a - art. 34 lit. b Cod penal anterior, inculpatul Silion Costică va executa pedeapsa cea mai grea, aceea de 3 ani închisoare. În baza art. 861 Cod penal anterior dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe o durată
de 6 ani, ce constituie termen de încercare potrivit art. 862 Cod penal anterior. Pe durata termenului de încercare condamnatul Silion Costică trebuie să se supună măsurilor de supraveghere", se arată în comunicatul Biroului de Informare şi Relaţii Publice al ÎCCJ, semnat de grefier Stelian Bodeanu.
Tot închisoare cu suspendare a primit şi Ion Crânguş, fost inspector general adjunct în Jandarmeria Română, judecat în acelaşi dosar. După cum ne-a transmis ÎCCJ, inculpatul Crânguş va executa tot o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei pe o durată de 6 ani. Şi ceilalţi inculpaţi în dosarul de corupţie, respectiv Neculai Costică, Chilibon Doru, Lixandru Iulian, Mihai Traian, Rusu Dan Ştefan, Niţoi Mircea şi Pânişoară Paul au fost condamnaţi tot la câte 3 ani închisoare cu suspendare. Soluţia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.
Potrivit procurorilor DNA, în octombrie 2006, prin fraudă şi prin falsificarea unor documente depuse la dosarul de candidat, cu sprijinul inculpatului Rusu Dan-Ştefan, ofiţer în cadrul Biroului de Resurse Umane şi Pregătire Personal din UM 0260 Bucureşti, inculpatul Pânişoară Paul a susţinut examenul de admitere în corpul subofiţerilor şi a fost reîncadrat în IGJR - Baza de Administrare şi Deservire - UM 0260 Bucureşti. Pânişoară Paul nu avea dreptul de a participa la un astfel de concurs deoarece, în cursul anului 1997, fusese trecut în rezervă din Poliţia Română, din motive disciplinare. "După reîncadrare, subofiţerul a fost menţinut în rândul cadrelor militare, în mod ilegal, prin încălcarea cu ştiinţă a atribuţiilor de serviciu. De asemenea, în luna octombrie 2008, prin fraudă şi prin falsificarea unor documente depuse la dosarul de candidat, inculpatului Pânişoară Paul i s-a întocmit, în fals, un dosar de participare la concursul pentru trecerea în corpul ofiţerilor, la care acesta nu avea dreptul de a participa. Înscrisurile falsificate şi depuse la dosarul de candidat au fost întocmite de inculpaţii Lixandru Ion, Mihai Traian şi Niţoi Mircea. În urma susţinerii acestui concurs, Pânişoară Paul a fost declarat admis în corpul ofiţerilor, în mod ilegal", au stabilit procurorii anticorupţie.