Siliştea, pe lista centrelor de colectare unde ciobanii pot vinde lână | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal
Programul naţional “subvenţie de 1 leu/kg de lână”

Siliştea, pe lista centrelor de colectare unde ciobanii pot vinde lână

• Ministerul Agriculturii a prezentat lista celor 20 de centre regionale de colectare a lânii, Brăila figurând cu o locaţie, în comuna Siliştea  

 

Ministerul Agriculturii a anunţat că a identificat, la nivel naţional, 20 de centre de colectare a lânii, în tot atâtea judeţe, printre care şi Brăila, unde crescătorii de ovine îşi pot valorifica lâna obţinută de la oi, pentru a beneficia de sprijinul de 1 leu pe kilogramul de lână comercializat. Lista este completată de judeţele Bacău, Bistriţa Năsăud, Constanţa, Galaţi, Maramureş, Sibiu, Suceava, Tulcea şi Vaslui. “În prezent, există 20 de centre care colectează lâna de la crescătorii de ovine, cu o capacitate totală de circa 30.000 tone. Centrele care colectează lâna sunt localizate pe întreg teritoriul ţării, astfel încât se colectează lâna de la toţi crescătorii de ovine, iar Direcţiile pentru Agricultură Judeţene au pus la dispoziţia asociaţiilor crescătorilor de ovine datele de contact ale acestora” se precizează în comunicatul de presă emis de MADR.

Referitor la faptul că judeţul nostru apare pe lista ministerului, conducerea Direcţiei Judeţene pentru Agricultură (DJA) Brăila a explicat că centrul respectiv de colectare situat în comuna Siliştea este, de fapt, punctul de lucru al unei firme specializate cu sediul în Sibiu, dar care şi-a obţinut avizele şi aprobările necesare şi pentru locaţia din Brăila. De asemenea, instituţia a transmis că a mai identificat alţi potenţiali fermieri locali interesaţi de amenajarea unor centre de colectare a lânii pe raza judeţului nostru. 

Pentru a beneficia de sprijinul financiar direct oferit de stat prin Ministerul Agriculturii de 1 leu/kg pentru lâna comercializată, cei înscrişi în Program trebuie să depună, până în vară, la Direcţiile pentru Agricultură judeţene documentele justificative de plată, adică factura, fila sau filele din carnetul de comercializare, din care să rezulte cantitatea de lână comercializată. “Noi am făcut o informare către toate primăriile din mediul rural cu privire la procedura exactă, dar şi referitor la actele şi înscrisurile ce trebuie să apară pe aceste documente pentru a putea valida dosarele celor înscrişi în program”, ne-a declarat Traian Cişmaş, directorul DJA Brăila.

În “Programul de susţinere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii” s-au înscris 32.000 de ciobani, cu o cantitate totală estimată de aproximativ 23.000 de tone. În ce priveşte judeţul nostru, anul trecut, subvenţia de 1 leu la kilogramul de lână a fost accesată de 1.061 de beneficiari pentru o cantitate totală de aproximativ 936.605 kilograme de produs.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro