Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Si minorii de la Penitenciarul Tichilesti au marcat Ziua Internationala a Copilului

Cu prilejul Zilei Internationale a Copilului, minorii ce isi ispasesc pedeapsa la Penitenciarul de Minori si Tineri Tichilesti au avut parte, gratie eforturilor conducerii institutiei, de o zi deosebita. Astfel, 17 dintre ei au fost invitati la un restaurant brailean, unde patronul le-a oferit produse de patiserie proprii si sucuri. Copiii au oferit, in semn de multumire masti realizate manual, in cadrul orelor de terapie ocupationala, cu care au fost impodobiti peretii restaurantului.
Alti 17 copii, la invitatia preotului paroh Gabriel Pelin, au participat la slujba tinuta la biserica "Inaltarea Domnului" din Tichilesti, care si-a sarbatorit totodata si hramul.
Enoriasii au pregatit pentru fiecare dintre ei cite un pachet, pe care l-au oferit atit cu prilejul sarbatorii satului, cit si cu cel al Zilei Copilului. Dupa Liturghie, minorii au depus flori la troita ridicata pentru cinstirea memoriei eroilor cazuti pe cimpurile de lupta.
De asemenea, minorii detinuti au participat, in calitate de spectatori, la programul artistic realizat de elevii Scolii Generale cu clasele I-IV, sustinut cu ocazia Zilei Eroilor, care a cuprins poezii si imnuri dedicate eroilor neamului.
Directorul general al PMT Tichilesti, procuror Danel Cristinel Sarau, care i-a insotit pe minori in sat, a multumit localnicilor pentru gestul pe care il fac an de an, de a oferi detinutilor bucate traditionale, specifice fiecarei sarbatori importante a crestinatatii. "Atitudinea localnicilor si deschiderea pe care o au fata de acesti copii care isi platesc, prin detentie, greselile tineretii, ne determina sa consideram ca facem parte din aceasta comunitate" a declarat Danel Cristinel Sarau.
Primarul comunei Tichilesti, Gicu Davidescu, a tinut sa sublinieze ca, pentru prima data in istoria penitenciarului, actuala conducere este singura care a facut primul pas catre sat. "Desi am adresat invitatii tuturor celor care s-au aflat de-a lungul timpului la conducerea PMT Tichilesti, actualii directori sint singurii care au venit in mijlocul nostru, al localnicilor, sudind astfel legatura de suflet existenta intre sateni si detinuti" a declarat primarul Davidescu.
La masa frateasca oferita de preotul paroh Gabriel Pelin si de primarie, cu prilejul hramului bisericii "Inaltarea Domnului", au participat peste 240 de persoane.
De asemenea, din programul organizat de PMT pentru a marca Ziua Internationala a Copilului nu au lipsit nici activitatile sportive, minorii sustinind un meci de fotbal, pe terenul de sport al penitenciarului.
Tot cu prilejul acestei sarbatori a copiilor din intreaga lume a fost organizata expozitia de desene in acuarela, carioca si culori, cu tema "Copilul din sufletul meu", care a reunit peste 200 de lucrari. Potrivit declaratiei organizatorului expozitiei, instructor pentru educatie si resocializare Titi Mircea, selectionarea celor mai bune lucrari se va face de catre un specialist al Fundatiei CREDU, si anume pictorita Tatiana Mihailescu. In opinia organizatorului, s-au evidentiat, prin originalitatea lucrarilor, Marian Stan, Roland Ilie si Florin Guriuc.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii