Mergi la conţinutul principal

Si gimnaziul la frecventa redusa este din ce in ce mai cautat

Peste 350 de elevi beneficiaza si in acest an scolar de programul "A doua sansa" si gimnaziu la frecventa redusa in cadrul Scolii nr. 5. Sint cu peste 100 de elevi mai multi decit in 2005 cind a inceput acest proiect guvernamental.
Prin programul "A doua sansa" se pot urma clasele primare de catre cei ajunsi la virsta adolescentei sau chiar a maturitatii, dar care au abandonat de mult scoala. Sint cuprinsi in acest an 48 de elevi, 17 in clasa I, 8 in clasa a II-a, 12 in clasa a III-a si 11 in clasa a IV-a. Restul de peste 300 de elevi sint cuprinsi in invatamintul gimnazial cu frecventa redusa. Ei invata practic doar o saptamina dintr-o luna, beneficiaza de lectii concentrate, astfel incit sa parcurga toata materia necesara si sa dea toate tezele si lucrarile necesare. Cei mai multi cursanti sint inscrisi la clasele a VII-a si a VIII-a. Sint formate trei clase a VII-a cu cite 30 de elevi si patru clase de-a VIII-a, trei cu cite 28 de elevi si una cu 18 elevi. Directorul adjunct al Scolii nr. 5, Violeta Alexandru, a precizat ca sint din ce in ce mai multe persoane interesate de aceste cursuri la frecventa redusa. "Li se cere scoala si pentru obtinerea carnetului de sofer si pentru obtinerea unei calificari si atunci vin la noi. Practic vin tot timpul anului diferite persoane interesate. Avem si sapte cursanti de la penitenciar. Pentru a li se preda au mers profesorii acolo si am avut satisfactii. La tezele cu subiect unic au obtinut note destul de bune. Problema este ca multi dintre cei care vin se tin cu greu de scoala. Unii pleaca in strainatate si abandoneaza din nou, altii sint retrasi de parintii care ii tin acasa pur si simplu, altii nu reusesc sa promoveze, sa-si insuseasca un nivel minim solicitat, si ramin repetenti, insa este clara tendinta de crestere a dorintei de inscriere", a explicat directorul adjunct Violeta Alexandru.
Faptul ca acesti cursanti sint greu de adus la scoala o atesta si numarul mare de absenti la tezele cu subiect unic. La clasa a VII-a sint 64 de cursanti in aceasta situatie, iar la clasa a VIII-a sint 70. Cei care nu au dat aceste teze mai au o sansa in luna februarie, daca nu le-au dat. Cei care nu sustin aceste teze ramin repetenti, regula valabila pentru toti elevii, indiferent de forma de invatamint pe care o urmeza.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro