Mergi la conţinutul principal

Show de zile mari. „Duet de Dragobete” la Centrul de Creație Brăila

• sâmbătă, 24 februarie, la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, din Piața Traian nr. 2, vor avea loc două evenimente culturale: „Despre Moscopol, pe ecran” (cu participarea nepoatei artistului, Jana Andreescu) și „Duet de Dragobete”, un show de zile mari cu Irina Popa și Cornel Cristei • intrarea este liberă și se va face doar pe bază de invitații, în număr limitat, obținute de la sediul CJCPCT Brăila

 

Dragobetele sărbătorite la Centrul de Creație Brăila.

Astfel, Consiliul Județean Brăila - prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (Centrul de Creație) - și Primăria Municipiului Brăila organizează sâmbătă, 24 februarie  2024, începând cu ora 18.00, două evenimente culturale de o deosebită importanță pentru cultura tradițională și valorile Brăilei: „Despre Moscopol, pe ecran” și „Duet de Dragobete”.

Potrivit organizatorilor, cele două evenimente culturale nu sunt deloc alese la întâmplare. Ambele vor omagia marea personalitate a artistului Jean Moscopol, cântăreț şi compozitor brăilean de muzică ușoară „care s-a remarcat, în perioada interbelică, prin muzica sa ce a scris istorie”. Totodată, cele două evenimente vor celebra tradiționalul Dragobete printr-un impresionant spectacol de muzică, pe versurile artistului Jean Moscopol, un show exploziv, o colaborare a claviaturistului Cornel Cristei, inspiratul compozitor, cu Irina Popa, una dintre cele mai valoroase și autentice voci de gen din țara noastră. De altfel, cei doi artiști sunt primiți, de fiecare dată, de publicul brăilean cu ropote de aplauze.

Jean Moscopol, pe numele său real Ioan Moscu, s-a născut pe 26 februarie 1903 la Brăila și a devenit cunoscut în perioada interbelică pentru interpretările sale memorabile la radio, dar și pentru recitalurile pe care le oferea în marile restaurante bucureștene. Piese precum „Alhambritta”, „Vrei să ne-ntâlnim sâmbătă seară” sau „Lăsați-mă să cânt” au devenit hituri și au intrat în istorie, plasându-l pe Jean Moscopol în elita artei muzicale românești.

„Anul acesta, în data de 26 februarie, se împlinesc 121 de ani de la nașterea marelui artist omagiat, astfel, și de Brăila, orașul său natal. Jana Andreescu, nepoata maestrului Jean Moscopol, va fi cea care, cu nostalgie, ne va povesti din culisele vieții și carierei acestuia. Evenimentele cultural-artistice „Despre Moscopol, pe ecran” și „Duet de Dragobete” - un prilej minunat de a celebra cu entuziasm și energie proaspătă dragostea față de ființa iubită, prin piesele alese - se vor desfășura în Sala ProArte a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila și vor fi transmise live, pe pagina de facebook: Centrul.de.Creatie.Braila”, precizează organizatorii.

Intrarea este libera și se va face doar pe bază  de invitații, în număr limitat (cu titlu gratuit), obținute de la sediul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (Piața Traian nr 2 - Centrul Istoric al Mun. Brăila).

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro