ShoeBox - cadoul din cutia de pantofi - şi pentru copiii din Brăila | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

ShoeBox - cadoul din cutia de pantofi - şi pentru copiii din Brăila

După 8 ani de la debut, ShoeBox - sau, pe româneşte, cutia cu pantofi - a ajuns şi în Brăila. Practic, acest proiect urmăreşte să aducă zâmbetul pe buze unor copii sărmani sau cu dizabilităţi cu care soarta nu a fost prea blândă. Aşa că brăilenii care vor să-i dea o mână de ajutor lui Moş Crăciun pot începe să împacheteze
în cutii de pantofi hăinuţe, dulciuri şi lucruri de primă necesitate pentru copiii care altfel nu ar fi primit niciun dar de sărbători. Cadourile vor fi dăruite Asociaţiei pentru Autism din Brăila, dar şi copiilor defavorizaţi din mai multe şcoli şi grădiniţe. "În perioada sărbătorilor oamenii cumpără şi fac multe cadouri. Ei bine, anul acesta poţi să reciclezi o cutie de pantofi, să o încarci cu lucruri bune, de care nu mai ai nevoie şi să o ambalezi frumos. Puteţi împacheta de la îmbrăcăminte, cărţi, rechizite până la dulciuri sau încălţăminte. Primele 25 de cutii se duc la Asociaţia pentru Autism din Brăila, iar celelalte le vom dona şcolilor unde ni se sesizează cazuri de copii defavorizaţi. Deci, brăilenii care cunosc cazuri asemănătoare şi vor să facă un bine, să ne contacteze, şi noi încercăm să le facem un cadou de Moş Crăciun acestor copii", a explicat voluntarul acestui proiect de la Brăila, Monica-Mihaela Coman, o tânără de 17 ani, elevă a Liceului Teoretic "Panait Cerna". Interesant de menţionat este că donatorii vor vedea pe Facebook unde a ajuns cutia lor.

Cum a început totul şi care este povestea din spatele ShoeBox?

Proiectul umanitar ShoeBox a luat naştere în 2007, în familia Vesa din Cluj-Napoca. Totul a început din dorinţa de a-l învăţa pe propriul lor copil să împartă din jucăriile şi hainuţele lui cu alţi copiii săraci din bloc, care nu aveau ce avea el. Pus apoi ca status de messenger şi introdus în micile grupuri tematice de email, proiectul ShoeBox a început să adune tot mai mulţi adepţi. "Dacă deschidem bine ochii o să găsim la fiecare colţ de stradă un copil sau adolescent singur, flămând, înfrigurat şi părăsit. Nu salvăm lumea cu o cutie de pantofi umplută cu dulciuri şi alte lucruri, dar vom învăţa, în timp, să ne gândim la ceea ce avem şi nu le ceea ce ne mai dorim. <Dar din dar se face rai> spune zicala şi eu zic cutie din cutie se schimbă realitatea unui copil sărman, în prag de Crăciun", a declarat fondatorul ShoeBox, Valentin Vesa, pe pagina personală de Facebook. Potrivit acestuia, proiectul umanitar s-a dovedit a fi un real succes până acum, dovadă că anul trecut ShoeBox a adunat 30.669 de cutii, de la românii din 8 ţări, 66 de oraşe şi 107 centre de colectare.

De ce ai nevoie pentru a te implica în campanie?

În primul rând, aveţi nevoie de o cutie goală de pantofi (corpul şi capacul), hârtie de împachetat cadouri, foarfecă sau cutter şi, nu în ultimul rând, timp şi/sau bani pentru cumpărături sau sortarea lucrurilor din casă pe care vreţi să le dăruiţi. Ca sugestii de conţinut, echipa ShoeBox vă recomandă să înveliţi separat în hârtie de cadou cutia şi capacul şi să încărcaţi spaţiul pe care îl aveţi la dispoziţie cu lucruri necesare unor copii cu vârste cuprinse între 2-18 ani (fete şi băieţi) cum ar fi articole şcolare, produse de igienă personală, haine, încălţăminte, felicitări sau jucării, cu rugămintea să nu fie alimente perisabile. La fel de important este să nu lipiţi capacele pe cutii. Acestea se vor lipi în momentul în care veniţi cu pachetele pentru a se clasifica prin etichete speciale cu vârsta şi sexul copilului. "Dacă aveţi o grupă de vârstă şi genul copilului pentru care vă gândiţi să faceţi cutia, încercaţi să sortaţi produsele să poate fi folosite când sunt primite (mărimi corespunzătoare la hainuţe sau încălţăminte etc) Acum ajung la o chestiune sensibilă. Vă rugăm, nu puneţi în cutii lucruri pe care nu v-ar plăcea nici dumneavostră să le primiţi", a explicat Monica. Termenul limită pentru depunerea pachetelor este 15 decembrie 2014.
Locaţia ShoeBox din Brăila este str.Călugăreni, nr. 12 (în spatele bisericii), bl. B37, sc1, ap.12, interfon 12. Persoana de contact este Liliana Olteanu, care poate fi contactată pentru mai multe detalii la numărul de telefon 0746/ 565.047. Orarul de colectare este: Luni-Vineri, între orele 10:00-17:00 şi Sâmbătă, între orele 10:00-13:00.
Mai multe detalii pe pagina de Facebook a campaniei: http://www.shoebox.ro/

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro