Mergi la conţinutul principal

"Shalom, Domnule Profesor"

In ultima seara a Festivalului "Zile si nopti de teatru european", in sala studio a Teatrului "Maria Filotti" s-a jucat piesa "Shalom, Domnule Profesor" de Mihail Sebastian, care in limba romana inseamna: "Pace, Domnule Profesor". Spectacolul, regizat si adaptat de Nico Nitai, a cuprins citeva songuri si scene din piesele "Steaua fara nume" si "Jocul de-a vacanta". In fragmente au fost conturate scene din perioada cind evreii erau deportati in lagare din ordinul lui Hitler, se vorbeste despre moartea lui Nae Ionescu, despre tratatele de pace intre tari, despre front, razboi, triumful Germaniei, despre revolutia legionara.
La finele spectacolului, publicul a aplaudat minute in sir.
Inainte de inceperea spectacolului, insa, directorul Teatrului "Maria Filotti", Veronica Dobrin, a tinut un discurs in care a amintit ca la cea de-a treia editie a Festivalului "Zile si nopti de teatru european la Braila" au fost puse in scena 30 de piese. De asemenea, aceasta a anuntat ca in 2009, teatrul brailean implineste 60 de ani si se lucreaza, deja la un proiect de aniversare. Tot inainte de inceperea spectacolului s-a tinut un minut de reculegere in memoria celui care a fost marele actor Stefan Iordache.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu