Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sfirsit de saptamina devastator in razboiul din Orientul Mijlociu

Sudul Libanului a fost supus simbata celor mai dure bombardamente de la declansarea ostilitatilor Intre Israel si Hezbollah, la 12 iulie. Potrivit politiei libaneze, In decurs de numai 7 ore, armata israeliana a efectuat 250 de atacuri aeriene si a lansat 4.000 de obuze. Cea mai afectata zona a tarii este sudul, Indeosebi orasul Tyr, aflat la 80 de kilometri de Beirut.
Informatiile despre luptele ce au loc In acest oras sint contradictorii. In timp ce militia siita Hezbollah spune ca a dejucat o incursiune israeliana, armata statului evreu apreciaza ca operatiunea a fost "un succes".
Postul public de radio israelian a transmis ca operatiunea unitatilor speciale ale Marinei a vizat neutralizarea instalatiilor de unde Hezbollah lanseaza rachete cu raza lunga de actiune. Un Inalt reprezentant al marinei israeliene a declarat la rindul sau, sub protectia anonimatului, ca militarii israelieni au fost nevoiti sa lupte Intr-o zona urbana cu multe cladiri "pline de teroristi", dar, In ciuda tuturor dificultatilor, "misiunea a fost un succes". Totusi, el a recunoscut ca amenintarea rachetelor lansate de Hezbollah In nordul Israelului nu a fost eliminata, deoarece gruparea siita dispune si de alte unitati unde se afla rachete cu raza lunga de actiune.

Macel in armata israeliana

Zece militari israelieni au fost ucisi si alti cel putin noua au fost raniti In urma unui atac cu rachete lansat duminica de Hezbollah asupra nordului Israelului. Atacul asupra satului Kfar Giladi a fost cel mai grav atac cu rachete lansat de Hezbollah de la declansarea confruntarilor, la 12 iulie.
Armata israeliana a confirmat ca In urma atacului au murit rezervisti mobilizati pentru ofensiva din Liban, dar nu a precizat numarul victimelor. Serviciul de ambulanta Magen David Adom a anuntat ca zece persoane au fost ucise si alte noua au fost ranite, patru aflindu-se In stare critica.

Si fortele ONU platesc tribut

Trei chinezi din Forta interimara ONU din Liban au fost raniti ieri, In sectorul al-Bayada din sudul Libanului, a anuntat un purtator de cuvint al FINUL. "Au fost raniti In urma unui schimb de focuri In sectorul unde se afla postul lor", a declarat purtatorul de cuvint. Sectorul al-Bayada se afla la nord de Naqoura, unde este situat cartierul general al fortei ONU. Tot ieri, mai multe rachete au cazut, fara a provoca victime, asupra unui post al trupelor de pace indiene de la Kfar Kila, situat de asemenea In sudul Libanului.
Un observator ONU chinez a fost ucis, In data de 25 iulie, Intr-un raid israelian la Khiam, iar secretarul general al ONU, Kofi Annan, a acuzat atunci Israelul ca a atacat "aparent deliberat" pozitiile ONU, provocind si moartea altor trei observatori.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii