Sfintul Mare Mucenic Gheorghe, prilej pentru scoli sa-si sarbatoreasca patronii spirituali | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Sfintul Mare Mucenic Gheorghe, prilej pentru scoli sa-si sarbatoreasca patronii spirituali

Marea sarbatoare de ieri, Sfintul Mare Mucenic Gheorghe, a mobilizat mii de elevi, in diferite actiuni, pentru a-si sarbatori patronii spirituali ai scolilor. Asemenea evenimente au avut loc la Colegiul "Gheorghe Munteanu Murgoci", la Scoala "George Cosbuc" si la Grupul Scolar "George Valsan", din Faurei.

La Zilele Colegiului "Murgoci", o legatura mai strinsa intre elevi, profesori si parinti

Cea mai neobisnuita actiune de ieri s-a desfasurat la Colegiul "Murgoci". Elevii clasei a XI-a B au organizat un "Bazar" pentru a stringe bani cu care sa faca daruri pentru copiii napastuiti de soarta, de 1 Iunie. Intr-o sala de clasa au expus diferite obiecte de podoaba realizate de ei, rechizite de buna calitate, luminarele parfumate, rasaduri de flori si chiar prajituri, salate, bauturi calde, toate contra cost. Pentru ca atmosfera sa fie cit mai placuta, doua eleve, Raluca Murea si Irina Diaconu cintau la chitara. Chiar de la deschidere, elevii scolii au fost foarte incintati de expozitia cu vinzare realizata si au cumparat cite ceva. "Bazarul" s-a realizat din initiativa profesoarei Marianne Feurich, cu care elevii studiaza la clasa limba germana. "Urmarim prin aceasta actiune nu neaparat stringerea de bani, cit stabilirea unei legaturi mai strinse intre elevi, profesori si parinti. Este un inceput si sper ca acest tip de activitati sa se mai organizeze si cu alte ocazii, cind se urmareste stringerea de bani pentru scoala", a spus profesoara Marianne Feurich.
Alaturi de "Bazar" s-au mai organizat multe actiuni stiintifice. Pe arii curriculare sau pe diferite discipline s-au realizat concursuri sau prezentari de referate. La sectiunea Limba si literatura romana au fost prezentate 22 de referate, coordonate de profesorii: Tatiana Bercariu, Viorel Mortu si Camelia Munteanu. La sectiunea limbi moderne s-au prezentat referate in limbile franceza - 10 lucrari, si engleza - noua lucrari, coordonate de profesoarele: Ingrid Iavorschi si Diana Popovici pentru limba franceza si Monica Mortu, Elena Dumitriu si Rodica Neagu pentru limba engleza. Pe linga prezentarile de referate s-a organizat si un concurs de discursuri pe teme luate din bibliografia pentru bacalaureat, in limbile: franceza, engleza, germana si spaniola. Au participat elevii: Maria Mocanu, Bogdan Munteanu, Cristina Orlov, Paula Marcu, Monalisa Giuglea, Anca Evseev, Alexandru Trusca, Andra Minca, Ruxandra Fratescu, Ruxandra Soare si Oana Chirica.
Sectiunea Istorie si stiinte sociale a cuprins 11 lucrari de la disciplinele: istorie, religie, limba latina si stiinte sociale. Lucrarile realizate de elevi au fost coordonate de profesorii: Emilia Lica, Valentin Olaru, Mircea Niscoveanu, Daniela Draghici si Mariana Martian. La sectiunea geografie s-au prezentat sase referate coordonate de profesorii Gabriel Pascu, Steluta Dan si Simona Novac. Cu aceasta ocazie a fost amintita si performanta obtinuta de elevii Alina Hornet si Oana Nache la editia a IV-a a Concursului National de Geografie "Tomis" organizat de ISJ Constanta si Liceul International de Informatica din Constanta. Eleva Alina Hornet a obtinut premiul I, cu nota 10.00, pentru o lucrare foarte apreciata de juriu, iar Oana Nache a obtinut mentiune cu nota 9,70.
Intr-o alta sala s-au desfasurat comunicarile de la disciplinele: chimie, biologie, informatica si educatie fizica, lucrari indrumate de profesorii: Madalina Vlad, Felicia Popescu, Florentin Cimpoae, Paul Prus si Florina Marin. La disciplina matematica, cele sase referate au fost prezentate separat sub coordonarea profesorilor Alexe Gheorghe si Dan Negulescu. Intr-o sectiune distincta au fost prezentate si cele 16 referate de la fizica, realizate sub indrumarea profesorilor: Manuela Gheorghiu, Nicoleta Becheanu si Liliana Marin. In amfiteatrul mare al colegiului s-a desfasurat concursul de pagini web realizate de elevii claselor a VI-a si a XI-a, sub indrumarea profesoarei Gina Stanciu. Cu aceeasi ocazie, s-a lansat si revista de informatica "ITeam" realizata de elevii claselor a IX-a A, a X-a C si a XI-a B si de profesoara Gina Stanciu.
Colectivul de organizare a manifestarilor a fost format din directorul Elena Jurea, directorul adjunct Viorica Mosescu, consilierul educativ Mimi Iosif, inginerul de sistem Gabriel Petre, ajutorul de programator Catalin Puchianu si sefii catedrelor din colegiu. De asemenea, consultant stiintific si coordonator a fost prof. dr. Emilia Lica.
Zilele colegiului s-au incheiat cu un program artistic prezentat pe scena Teatrului "Maria Filotti" si regizat de profesoara Diana Popovici. Directorul Colegiului, prof. Elena Jurea, a precizat ca toti elevii si profesorii au primit diplome de participare la aceste sesiuni de comunicari stiintifice.

George Cosbuc, sarbatorit prin serbari si dansuri populare

Patronul spiritual a fost sarbatorit, ieri, si la Scoala "George Cosbuc". "Schimbarile radicale care au avut loc anul acesta in ceea ce priveste aspectul interior si exterior al scolii, dotarile salilor de clasa si laboratoarelor cu mobilier nou si materiale didactice moderne, cit si perfectionarea cadrelor didactice, au dus la imbunatatirea desfasurarii activitatilor instructiv-educative din scoala. Proiectele europene si de dezvoltare scolara in care a fost inclusa scoala au dus la schimbarea imaginii scolii, la cresterea prestigiului ei in comunitate", a precizat in deschidere directorul Marita Breaban. Elevii, in clase, au prezentat opera lui George Cosbuc prin recitari de versuri, expozitii de carte, desene si icoane inspirate din viata si opera poetului, au depus flori la bustul poetului si au sarbatorit colegii cu numele de Gheorghe. Intre orele 11.00 si 12.00 s-a organizat si o mica serbare. Elevul Daniel Lipan din clasa a V-a a oferit citeva date biografice ale lui George Cosbuc, elevul Evelin Carciumaru, din clasa a IV-a B, a prezentat pasaje din viata Sfintului Mare Mucenic Gheorghe, protectorul spiritual al scolii, iar elevii din clasele I B, a IV-a B, a V-a A si B, a VII-a A au oferit colegilor un montaj literar-artistic. In final, clasa a IV-a A a prezentat citeva dansuri populare sub genericul "Cintec, joc si voie buna", iar toti elevii de gimnaziu au participat la cross-ul primaverii.
Actiunile au fost coordonate de profesorii: Iulia Colioglu, Aurelia Savin, Claudia Tronciu si invatatoarele Geta Borteanu si Florica Panturu.

Zilele Grupului Scolar "George Valsan" din Faurei

Si la Grupul Scolar "George Valsan" din Faurei s-au organizat actiuni pentru sarbatorirea patronului spiritual. Directorul Stroie Dobrica a precizat ca s-au realizat actiuni la nivelul claselor, coordonate de invatatori si diriginti, la nivelul comisiilor metodice si catedrelor s-au organizat comunicari stiintifice, dupa care toti elevii si profesorii au participat la procesele religioase de la Biserica "Sf. Nicolae" din Faurei. Cu aceeasi ocazie s-au lansat si doua reviste scolare: "Visuri" si "Shine" - o revista in limba engleza. Actiunile s-au incheiat cu un moment artistic sustinut de elevi pe scena Casei de Cultura din Faurei. La serbarea de la Casa de Cultura au fost oferite si premiile pentru olimpicii care s-au remarcat la fazele judetene si nationale ale olimpiadelor si concursurilor, dar si elevilor care s-au implicat in diferite alte activitati. S-au oferit premii si pentru cele mai reusite comunicari stiintifice realizate sub genericul "Descrieri geografice". Directorul grupului scolar, Stroie Dobrica, a spus ca aceste evenimente au marcat si un moment deosebit de fast in evolutia scolii, avind in vedere ca anul trecut la bacalaureat au promovat 93% dintre elevi, la Testele Nationale 92%, la Scolile de Arte si Meserii si si-au luat examenele toti absolventii, iar dintre absolventii de liceu, 98% sint acum in invatamintul superior.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro