Aceşti sfinţi fac parte din ceata celor 70 de apostoli. Olimp şi Rodion au suferit moarte de martir în vremea împăratului Nero, la Roma, Erast a fost iconom al bisericii din Ierusalim şi episcop al Paneadei, iar Sosipatru episcop în Iconiu, fiind pomenit de Sf. Apostol Pavel în Epistola către Romani. Cvart a fost episcop al Beirutului, unde a botezat mulţi elini şi a pătimit pentru Hristos.
Tot în această zi, facem pomenirea Sfântului Mucenic Orest, care a pătimit pe vremea împăratului Diocleţian. Orest a fost prins de guvernatorul Maximin şi obligat să jertfească, însă a refuzat, zicând: “Te înşeli amarnic, ighemoane, necunoscând adevărul! Iată, zeii aceştia sunt făcuţi din aur, argint, aramă şi fier, pentru înşelarea oamenilor. Ei nici nu văd şi nici nu aud, fiind lucruri făcute de mâini omeneşti, care nu pot a-şi ajuta lor, nici a face bine altcuiva. Pentru ce să mă închin lor?”
Aceasta zicând, Orest a fost bătut cu sălbăticie, astfel încât pe trupul său erau numai răni; 40 de ostaşi au făcut cu schimbul, iar uneltele cu care-l băteau s-au sfărâmat. Privind către cer, sfântul a spus: “Dumnezeule, fă cu mine un semn, ca să vadă cei ce mă urăsc şi să se ruşineze”. Şi zicând aceasta, a suflat asupra idolilor din capişte şi îndată aceştia au căzut. Apoi a strigat către ighemon: “Unde este tăria zeilor tăi, pentru ce nu te-au ajutat?” Şi îndată au fugit toţi, cuprinşi de frică, iar toată capiştea s-a cutremurat şi s-a prăbuşit.
Ţinut şapte zile în temniţă, fără apă şi fără mâncare, Orest a fost torturat cumplit: i-au ars coastele, i-au bătut 20 de cuie în călcâie şi l-au târât legat de un cal sălbatic. Astfel a trecut la Domnul Sfântul Mucenic Orest.