Mergi la conţinutul principal

Sfetnicul lui Cibu, mare datornic la intretinere

Florin Ionascu, consilierul personal al primarului Constantin Cibu, este reclamat de vecini ca a acumulat cea mai mare datorie la plata intretinerii, in rindul apartamentelor scarii 1 a blocului AC3 din Obor. Ei spun ca Ionascu n-a platit de mai multa vreme cota parte ce-i revine la cheltuielile comune ale asociatiei, restanta totala calculata la nivelul lunii martie fiind de 2.460,47 lei adica aproape 25 de milioane lei vechi. Asa cum rezulta din situatia de plata afisata la avizier, datoria totala a celor 24 de apartamente ale scarii I a imobilului unde locuieste Ionascu, se cifreaza la 12.010,47 lei din care o cincime numai datoria consilierului. Mai mult, oamenii spun ca, in contextul in care si alti membri i-au urmat exemplul, s-a ajuns in situatia in care s-au acumulat datorii de citeva zeci de mii de lei catre furnizorii de utilitati. In plus, vecinii povestesc ca au exclus din start varianta ca Ionascu nu ar avea posibilitati financiare sa-si plateasca intretinerea, data fiind functia pe care o ocupa in cadrul Primariei, si ca cel mai probabil ar fi vorba despre reavointa. De mentionat este ca Florin Ionascu este salariatul Regiei Autonome Zona Libera Braila, consilierul personal al edilului sef Constantin Cibu, precum si reprezentantul CLM in Consiliile de Administratie la SC "Braicar" si de putina vreme la SC "CET", pentru fiecare dintre aceste job-uri fiind remunerat.

"Asociatia trebuie sa inteleaga ca nu are numai drepturi, ci si indatoriri"

Contactat de reporterii "Obiectiv", consilierul Ionascu s-a aratat revoltat de faptul ca problema restantei la plata intretinerii a devenit publica si a subliniat ca va reclama Corpului de Control al Primariei mai multe nereguli existente in asociatia din care face parte. "Asociatia nu are administrator atestat, ci doar un casier care s-a autointitulat administrator. Legat de problema restantei, subliniez ca le-am comunicat refuzul meu de a plati intretinerea in semn de protest fata de faptul ca blocul nu are apa calda. Asa cum eu nu am cerut asociatiei bani pentru benzina consumata de fiecare data cind am fost la apartamentul parintilor pentru a face acolo baie si nici sa-mi deconteze gazul metan consumat pentru a-mi incalzi apa, nu vad de ce as plati intretinerea. Asociatia trebuie sa inteleaga ca nu are numai drepturi, ci si indatoriri. Nu sint singurul in situatia de a fi acumulat datorii, dar ei se folosesc de faptul ca sint un nume pe plan local si asta nu-mi place. Daca miine voi avea apa calda, in secunda doi voi stinge integral datoria catre asociatie", a declarat Florin Ionascu.
La rindul sau, viceprimarul Lucian Tilea, cel care are in competente asociatiile de proprietari, a explicat ca si anul trecut s-a ajuns la un conflict asemanator, dar ca la interventia sa, Ionascu a platit datoria la intretinere. "Acum el m-a informat si cu privire la o serie de nereguli legate de activitatea asociatiei de proprietari, drept pentru care luni voi verifica informatiile primite", a spus Tilea.
Din datele prezentate de regia locala de apa-canal si operatorul de termoficare, AP 106 din cartierul Obor nu a finalizat plata pentru serviciile primite anul trecut. Concret, SC "CET" a comunicat ca asociatia in discutie are un sold de 16.200 lei, nivelul platilor fiind la luna decembrie 2006, in timp ce RA "Apa" a precizat ca datoria AP 106 este de aproape 30.000 lei din care circa 21.887 lei reprezinta penalitati, nivelul platilor fiind la luna noiembrie 2006.
Conducerea AP 106 nu a fost de gasit pentru a comenta acuzatiile aduse lui Ionascu de propriii vecini si nici cele aduse de reclamat asociatiei din care face parte.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu