Mergi la conţinutul principal

Sfaturile americanilor în privinţa alegerii candidaţilor penali

Ambasadorul SUA la Bucureşti i-a îndemnat pe români să nu voteze „candidaţii care au fost acuzaţi de corupţie". Hans Klemm a subliniat, într-un interviu pentru constantanoastra.ro, că această campanie este foarte importantă pentru viitorul României şi a precizat că acum alegătorii au şansa să ducă mai departe reformele începute prin votarea alegătorilor integri, transmite Digi24.
Ambasadorul SUA la Bucureşti a precizat că această campanie electorală este foarte importantă pentru viitorul României şi i-a încurajat pe toţi românii cu drept de vot să şi-l exercite.

Speranţă că politica românească se va schimba

„Campania vine după evenimentele din octombrie-noiembrie 2015, după tragedia de la Bucureşti, urmată de căderea guvernului Ponta şi numirea cabinetului Cioloş. În plus, şi poate analizez eu prea mult demonstraţiile din Bucureşti şi alte oraşe mari din România, am simţit că ele sunt atât o expresie a frustrării cu privire la direcţia în care se îndrepta politica românească în acel moment, cât şi o expresie a speranţei că politica românească se va schimba. Unele dintre principalele partide au demarat sau au declarat că intenţionează să demareze măsuri de reformă internă, iar acum alegătorii români au ocazia să ducă mai departe această atmosferă, să aleagă politicieni integri, care se concentrează asupra binelui României. Toate alegerile sunt importante, însă acestea sunt deosebit de pline de semnificaţie pentru România şi îi încurajez pe toţi alegătorii să meargă la vot", a spus Hans Klemm.

Sunt corupţi şi în SUA, dar...

De asemenea, Hans Klemm a spus că şi în Statele Unite sunt politicieni corupţi, şi unii chiar au fost condamnaţi pentru acest lucru de o instanţă. Totuşi, partidele politice americane evită să se asocieze cu o persoană care este acuzată de fapte de corupţie.
„Eu încurajez partidele politice să selecteze candidaţi care nu sunt acuzaţi de acte de corupţie şi, de asemenea, încurajez românii să nu voteze candidaţi care au fost acuzaţi de corupţie. Dar, aşa cum aţi spus, şi în SUA există prezumţia de nevinovăţie până la proba contrarie. Corupţia politică există şi în Statele Unite, sunt foarte mulţi politicieni care au fost găsiţi vinovaţi de corupţie doar în ultimele luni. Au existat şi membri ai Congresului care au fost găsiţi vinovaţi de corupţie. Acestea sunt probleme cu care se confruntă orice ţară din lume. În SUA, până când cineva este condamnat, nu există o interdicţie în a candida, dar partidele evită orice asociere cu cineva acuzat de fapte de corupţie", a mai spus ambasadorul SUA la Bucureşti.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro