Mergi la conţinutul principal

Sfaturi pentru deţinătorii de animale de companie din comuna Gemenele

*  poliţiştii au purtat discuții cu 45 de cetățeni şi le-au adus la cunoștință pevederile legale privind protecția animalelor * s-a discutat şi despre riscurile şi sancţiunile prevăzute de lege rezultate în urma acțiunilor de cruzime și rele tratamente aplicate animalelor

 

 

 

Deţinătorii de animale de companie din comuna Gemenele au primit sfaturi de la poliţişti şi au aflat informaţii despre sancţiunile care se aplică în cazul actelor de cruzime asupra animalelor.

La data de 20 iunie, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au desfășurat, pe raza comunei Gemenele, o acțiune de informare a cetățenilor cu privire la obligațiile ce le revin în calitate de deținători de animale de companie. Poliţiştii au discutat cu oamenii şi despre riscurile şi pedepsele prevăzute de lege rezultate în urma acțiunilor de cruzime și rele tratamente aplicate animalelor. „Acțiunea a avut un caracter preventiv, fiind purtate discuții cu 45 de cetățeni, prin care le-au fost aduse la cunoștință pevederile Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor, O.U.G. nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, prevederile dar și Ordinului nr. 1/2014 privind identificarea și înregistrarea câinilor cu stăpân”, au transmis poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

Astfel de acțiuni vor continua cu scopul informării publicului larg și a deținătorilor de animale în vederea preîntâmpinării producerii de incidente!

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro