Sfaturi pentru şoferi: reduceţi viteza şi verificaţi condiţiile meteo | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Sfaturi pentru şoferi: reduceţi viteza şi verificaţi condiţiile meteo

pentru o minivacanţă în siguranţă, poliţiştii vor fi în activitate şi îi sfătuiesc pe şoferi să circule cu prudenţă • cei care merg în alte zone ale ţării trebuie să se informeze cu privire la condiţiile meteo şi să adapteze viteza la condiţiile de drum

 

Viteza poate duce la producerea unor accidente grave, de aceea şoferii sunt sfătuiţi să fie prudenţi în trafic. Pentru o minivacanţă în siguranţă, poliţiştii vin cu sfaturi pentru cei care pornesc cu autoturismele la drum.

Poliţiştii brăileni vor acţiona în stradă, în perioada următoare, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Recomandările poliţiştilor: dacă plecaţi cu maşina, interesaţi-vă despre condiţiile meteo! Adaptaţi viteza la condiţiile de drum şi trafic! Nu vă angajaţi în efectuarea unor manevre riscante în trafic! Efectuaţi fiecare manevră numai după o temeinică asigurare! Utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri, precum şi pe cele de ceaţă, dacă situaţia o impune!

Şoferii sunt sfătuiţi să nu îngreuneze traficul prin opriri sau staţionări în locuri nepermise. Cei aflaţi la volan nu trebuie să se angajeze în depăşiri fără a avea o bună vizibilitate. Şoferii trebuie să fie foarte atenţi şi la pietoni, precum şi la alte categorii de participanţi la trafic. “Păstraţi distanţa în mers, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă! Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!Nu păstraţi în autoturisme, la vedere, bunuri de valoare!”, mai recomandă poliţiştii.

Cei care sunt martorii unor fapte antisociale sau victime ale unor infracţiuni, trebuie să se adreseze imediat celui mai apropiat echipaj de poliţie sau să apeleze numărul unic de urgenţă 112.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro