• reprezentanții de specialitate ai Inspectoratului de Poliție Județean Brăila
au mers în școlile și liceele din oraș pentru a le vorbi elevilor despre riscurile la care se expun dacă adoptă comportamente delincvente • aceștia au discutat atât cu elevii, cât și cu profesorii despre regulile pe care trebuie să le respecte în cadrul evenimentelor de genul Balul Bobocilor
Elevii brăileni au primit sfaturi de la polițiști în legătură cu riscurile la care se expun atunci când adoptă comportamente delincvente sau nepotrivite vârstei pe care o au.
Săptămâna trecută, polițiștii de siguranță școlară și cei de prevenire a criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila au desfășurat o serie de activități de prevenire și informare a elevilor din unitățile de învățământ preuniversitar, în baza Planului Teritorial Cadru de Acțiune pentru siguranța școlară. Cu această ocazie, Biroul Siguranța Școlară a readus în atenția elevilor și a cadrelor didactice Campania de prevenire a faptelor de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase în incinta unităților de învățământ preuniversitar, un demers național inițiat de Ministerul Afacerilor Interne, prin Direcția Siguranța Școlară și Ministerul Educației, demers ce va fi reluat în acest ultim trimestru al anului 2023.
„Activitățile polițiștilor compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității se înscriu în seria demersurilor din cadrul Programului județean de prevenire a victimizării minorilor pentru anul 2023, cu accent pe prevenirea disparițiilor/ plecărilor voluntare, a abuzurilor sexuale și a victimizării minorilor prin activități de crimă organizată (trafic și consum de droguri și trafic de persoane). «Plecatul de acasă nu este o soluție!» – este numele campaniei naționale de prevenire a disparițiilor voluntare și totodată un mesaj pentru copiii care se gândesc poate să plece de acasă. Activitățile preventive și-au propus creșterea gradului de conștientizare a fenomenului și informarea copiilor în privința pericolelor la care se expun cei care pleacă voluntar de acasă”, au precizat polițiștii.
Totodată, cu prilejul vizitelor în unitățile de învățământ polițiștii au discutat cu elevii și profesorii despre principalele reguli pe care trebuie să le respecte în cadrul întâlnirilor pe care le organizează, de tipul Balul Bobocilor, astfel încât evenimentele recreative să-și atingă scopul și să nu se transforme într-un episod neplăcut sau riscant pentru viața și cariera lor școlară.
„Seria activităților preventive va continua în unitățile de învățământ din județul Brăila, scopul principal al oamenilor legii este de menținere a unui climat optim desfășurării procesului educativ și de asigurare a siguranței elevilor și personalului didactic din unitățile de învățământ preuniversitar”, au mai precizat polițiștii.