Mergi la conţinutul principal

Sfaturi de la poliţişti pentru o vacanţă liniştită

Poliţiştii brăileni îi pregătesc pe elevi pentru o "Vacanţă în siguranţă", printr-o campanie de informare desfăşurată în perioada 18- 29 iunie, la nivel naţional. În cele două săptămâni ale campaniei, vor fi organizate întâlniri la şcoli, cu elevii din clasele I -VII, în cadrul cărora poliţiştii le vor da sfaturi privind siguranţa rutieră, siguranţa pe internet şi le vor vorbi despre cazurile de delincvenţă juvenilă.
Mai mult de atât, poliţiştii vor fi în mijlocul copiilor în parcuri, la ştranduri şi în mall-uri, pentru a le da informaţii destinate prevenirii delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor. Oamenii în uniformă le recomandă celor mici să fie prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute şi să nu primească nimic de la acestea, să fie atenţi la "lumea virtuală", să nu ofere date personale sau poze celor cu care corespondează pe Internet, pentru a nu cădea victime ale unor infractori periculoşi. Pentru prevenirea implicării copiilor în accidentele rutiere, poliţiştii îi sfătuiesc să nu se joace pe drumurile publice, să nu se deplaseze cu rolele/ skate-board-ul pe şosea, să circule doar pe trotuare şi să traverseze numai pe trecerile de pietoni. "În situaţia în care deveniţi victima unei infracţiuni de orice natură, anuntaţi Poliţia la numărul unic de urgenţă 112, apelabil de la orice telefon mobil sau fix, indiferent că aveţi sau nu credit ori cartelă", precizează insp. principal Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.
În prag de vacanţă, poliţiştii rutieri şi cei de la Prevenirea Criminalităţii au fost alături de elevii din comunele Siliştea, Gropeni şi Cazasu, în timp ce elevii de la câteva şcoli din municipiu au fost vizitati de poliţiştii de la Biroul Proximitate.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro