Mergi la conţinutul principal

Sezon excelent pentru Bianca Toader

* atleta brăileană a cucerit titlurile naționale la 100 m garduri și 100 m plat în concursul juniorilor II * Simion Robert este vicecampion național la 110 m garduri * Andreea Dinu și Andrei Crețu au cucerit medaliile de bronz la 400 m garduri, respectiv 110 m garduri

 

 

Atleții brăileni au avut evoluții foarte bune la etapa finală a Campionatului Național rezervat juniorilor II.

Vedeta delegației brăilene a fost Bianca Toader, de la LPS Brăila, sportivă pregătită de profesorul Nicu Roată. Aflată în fața unui sezon în aer liber excelent, medaliată cu aur și bronz la Balcaniada de la Istanbul, Bianca Toader este cea mai bună atletă din România în probele de 100 m garduri și 100 m plat, probe pe care le-a câștigat în weekend-ul trecut cu timpi care reprezintă noi recorduri personale, 13:73 secunde, respectiv, 12:18 secunde. Toader are baremul realizat pentru Campionatul European de atletism în aer liber al juniorilor II atât în proba de 100 m garduri cât și în cea de 100 m plat.

O altă atletă pregătită de profesorul Nicu Roată, Andreea Dinu a cucerit medalia de bronz în proba de 400 m garduri, timpul realizat de ea fiind 65:49 secunde. Cu mențiunea că Dinu a reprezentat surpriza plăcută a delegației brăiene, ea fiind mai mică de vârstă decât celelalte concurente.

Robert Simion de la grupa profesoarei Sica Lazăr a devenit vicecampion național în proba de 110 m garduri, cu toate că el a fost cotat cu același timp ca și învingătorul, 14:46 secunde. La fel ca Toader, Simion are baremul făcut pentru europenele din iulie din Ungaria.

“Miimi de secundă au făcut diferența, a fost o cursă extraordinară pe care tot atât de bine o putea câștiga și atletul meu”, a explicat profesoara Sica Lazăr.

Tot în finala probei de 110 m garduri, Andrei Crețu,sportiv cu dublă legitimare, LPS Brăila – CSM Brăila, de la grupa profesoarei Anilena Anton, a cucerit medalia de bronz. Crețu a luat startul și în proba de 200 m plat în care s-a clasat pe locul al cincilea.

Loris Tănăsoiu s-a clasat pe locul al patrulea la 100 m garduri, Alexandru Galupa a ocupat poziția a cincea la 400 m garduri. În finala probei de 110 m garduri s-au calificat Alexandru Șendrea, atlet junior III de la CSM Brăila, de la grupa profesoarei Irina Roată și Robert Hariga, de la LPS Brăila, care s-au clasat pe locul al cincilea, respectiv al șaselea. Mihaela Milea de la LPS Brăila a ocupat poziția a șasea la 100 m garduri, iar Sebastian Băjnică, de la CSM Brăila, în primul an de juniori II, s-a clasat pe locul al optulea în finala probei de 200 m plat.

“Rezultate excepționale, toți atleții și-au îndeplinit obiectivele. Am avut cinci atleți din opt în filala probei de 110 m garduri, ceea ce spune ceva. Sportivii noștri și-au îmbunătățit propriile performanțe, iar Bianca Toader și Robert Simion a avut prestații promițătoare în perspectiva europenelor din Ungaria, competiție la care cu siguranță vor fi însoțiți de antrenorul Nicu Roată, ne-a declarat profesoara Sica Lazăr.

La această competiție în afară de concurs au evoluat alți trei atleți brăileni, Iulia Banaga, Andreea Caracudă și Petrișor Toader, sportivi care, de asemenea, participă în această vară la competiții internaționale ale juniorilor I.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro