Etapa judeteana a sesiunii se desfasoara in luna martie. Lucrarile nu trebuie sa depaseasca 10 pagini, trebuie sa fie insotite de un rezumat de doua pagini, listate si pe suport magnetic, in plic sigilat.
Se vor depune pina la data de 1 martie la secretariatul Liceului "Cerna". Se va selecta lucrarea cu cel mai mare punctaj pentru etapa nationala care va avea loc in luna mai, la Pitesti.
Evaluarea acestor comunicari va fi realizata la nivel judetean de o comisie condusa de inspectorul de specialitate, prof. Camelia Costea. Ierarhizarea celor mai bune comunicari vor tine cont atit
de valoarea stiintifica a temei, de modul de redactare a lucrarii, cit si de modul de sustinere, orala si practica. Aprecierea se va realiza pe baza unei grile de evaluare care va avea ca indicatori: rigoarea stiintifica a continutului si importanta sa practica (20p.), modul de redactare - originalitate in alegerea temei, structurarea logica a
continuturilor, interpretarea structurilor, fenomenelor (10p.), expunere si argumentare - limbaj de specialitate, capacitate de sinteza, de analiza, abilitate in citirea, interpretarea si integrarea datelor, argumentare, expresivitatea prezentarii si capacitatea de a sustine o dezbatere(10p.), consistenta suportului de sustinere a comunicarii (10p.), metodele de cercetare folosite si abilitatile formate (20p.), creativitate (20p.), limita de timp in prezentare (10p.).
Anul trecut, la prima editie a acestei sesiuni de comunicari, Braila a fost reprezentata de un grup de elevi de la Liceul "Cerna" care au sustinut o lucrare de cercetare asupra unei pasari din zona noastra, cotofana "Pica-pica", profesor coordonator fiind Mitrita Nada. Ei au obtinut locul sase la nivel national.