Mergi la conţinutul principal

Serviciul de Pașapoarte Brăila, disponibil și în week-end

* începând cu acest week-end și până la sfârșitul lunii martie, brăilenii pot merge la serviciul pașapoarte pentru a rezolva problema actelor * după ce numărul de cereri s-a triplat la Brăila, programul a fost prelungit zilnic până la ora 20.00, însă acum s-a decis să se lucreze și în week-end

 

Brăilenii se pot prezenta la Serviciul Pașapoarte și în week-end. După ce numărul de cereri s-a triplat la Brăila, programul a fost prelungit zilnic până la ora 20.00, însă acum s-a decis să se lucreze și în week-end. Va fi program sâmbătă și duminică, între orele 8.00 și 16.00, începând cu acest week-end și până la sfârșitul lunii martie. Șeful instituției, Ionuț Toma, ne-a explicat că s-a luat această măsură pentru ca activitatea să se desfășoare în condiții normale, iar toate cererile depuse de brăilenii care vor să își scoată pașaport să poată fi rezolvate în mod eficient.

Se pare însă că, cel puțin deocamdată, situația este echilibrată la nivelul Serviciului de Pașapoarte Brăila, chiar un brăilean care a mers la această instituție spunând că nu era atât de multă lume, în condițiile în care în curte nu erau persoane care să aștepte, toți solicitanții având posibilitatea să aștepte în interior. 

În condițiile în care va fi program și în week-end, va fi evitată astfel aglomerația exagerată. Depinde totuși și de numărul solicitărilor.

Situația este destul de complicată la serviciile de pașapoarte din întrega țară, unde oamenii au început să se îngrămădească, pentru a fi siguri că pot pleca în alte țări, unde au nevoie de pașaport, asta dacă se va accentua conflictul dintre Rusia și Ucraina, din apropierea țării noastre.

După cum v-am informat în edițiile anterioare, brăilenii au început să se înghesuie pentru a-și scoate pașapoarte, multe persoane fiind speriate de conflictul armat. Dacă înainte de izbucnirea războiului erau 100 de cereri pe zi, acum se primesc 300 de cereri. De la Serviciul de Pașapoarte Brăila s-au dat asigurări că situația este echilibrată, mai ales că programul a fost prelungit.

În comunicatul Direcției Generale de Pașapoarte se arată că s-a dispus prelungirea programului de lucru cu publicul, precum și suplimentarea, până

la capacitatea maximă, a stațiilor de preluare a cererilor, utilizate la nivelul  structurilor teritoriale de pașapoarte.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro