Serviciul de Medicină Legală lucrează pe datorie | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Serviciul de Medicină Legală lucrează pe datorie

Circa 200.000 lei, atât datorează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila pentru expertizele medico-legale efectuate de către Serviciul de Medicină Legală (SML). Este cunoscut faptul că, în ultimii ani, poliţiştii brăileni au ajuns să facă anchete pe datorie şi să lucreze la mica înţelegere cu medicii legişti, pentru că nu au bani să plătească expertizele. Totuşi, atunci când vine vorba de dosare cu arestaţi, legiştii trec peste datorii şi colaborează cu poliţiştii pentru a-i arunca după gratii pe cei care prezintă un pericol pentru populaţie. Asta deoarece anchetatorii nu pot face lumină decât cu ajutorul medicului legist în cauze penale cum ar fi crime, tentative de omor, violuri, ucideri din culpă sau agresiuni. Însă, ca şi cum nu ar fi de ajuns faptul că are de recuperat datorii uriaşe de la poliţie, fondul de salarizare primit de SML Brăila este insuficient, ajungând în situaţia de a nu mai putea acoperi necesarul lunii aprilie. "Poliţia are datorii de vreo 2 miliarde lei vechi, aşadar 200.000 lei. I-am rugat, în aprilie, să ne dea 15.000 lei, pentru că nu puteam să plătim salariile. Alocaţiile bugetare nu acoperă necesarul şi tot timpul este nevoie de o sumă mai mică sau mai mare să realizăm acest fond. Anul trecut, Poliţia avea un obicei, plătea, cam la trimestru, câte 250-300 de milioane lei vechi şi reuşeam să supravieţuim, însă acum s-au acumulat din nou datorii", ne-a precizat dr. Gina Ilie, medic şef al Serviciului de Medicină Legală.
La aceste probleme financiare se adaugă şi cheltuielile suportate de către SML pentru efectuarea unor lucrări necesare după preluarea Policlinicii de către Primărie. "Pe noi ne-au dărâmat foarte tare nişte lucrări care au fost impuse aici, generate de faptul că Policlinica a intrat în patrimoniul Primăriei. Tot ce înseamnă Policlinică a devenit o asociaţie de proprietari în care noi avem calitate de tolerat. Chirie nu plătim la Primărie. Însă a trebuit să facem un contract de prestări servicii cu această asociaţie de proprietari şi le plătim trecerea prin policlinică, cotă din salarii, personal de îngrijire, administrator, apa. Pentru tot ce a însemnat reţea separată de energie electrică am făcut branşament, avem şi contor separat, şi am plătit 279 de milioane lei vechi. Ne-a omorât chestia asta", a declarat dr. Gina Ilie.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro