Mergi la conţinutul principal

Serviciul de Medicină Legală: A crescut numărul expertizelor psihiatrice

Volumul de muncă de la Serviciul de Medicină Legală Brăila s-a mărit în 2015, comparativ cu anul anterior, potrivit datelor furnizate de conducerea instituţiei. De la numărul certificatelor medico-legale eliberate, până la numărul autopsiilor efectuate, toate cifrele sunt mai mari ca în 2014.

Dacă acum doi ani Medicina Legală a eliberat 855 de certificate medico-legale, în 2015 au fost solicitate 876 de astfel de documente. Şi numărul expertizelor medico-legale psihiatrice a crescut cu aproape 100: 2014 - 319, iar în 2015 - 422. Dintre acestea, cu mult peste jumătate - 338, reprezintă puneri sub interdicţie. Tot anul trecut, lucrătorii Serviciului de Medicină Legală au efectuat 476 de expertize de specialitate, cu 31 mai multe faţă de 2014. Aici se încadrează accidentele rutiere şi de muncă, agresiunile cercetate de poliţie şi parchet, dar şi stabilirea sexului şi vârstei în vederea obţinerii actelor de stare civilă pentru cei care nu au certificat de naştere.
Şi numărul morţilor a crescut. Dacă în 2014 au fost efectuate 269 de autopsii, în 2015 medicii legişti au avut de rezolvat 328 astfel de cazuri.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro