Mergi la conţinutul principal

Serviciul 112 s-a rătăcit din nou

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea" Constanţa a fost solicitat să intervină, miercuri, în jurul orei 9.00, în ajutorul a doi bărbaţi care, din cauza ceţii, se rătăciseră pe un câmp, singurele detalii date de cei doi fiind că se află în apropierea unui stâlp de electricitate.
Cei doi bărbaţi care miercuri dimineaţă s-au rătăcit pe un câmp din judeţul Constanţa, din cauza ceţii, au fost găsiţi de pompieri şi jandarmi la aproximativ trei ore de la primirea apelului acestora la 112.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea, cei doi bărbaţi au fost găsiţi în jurul orei 12.15, la aproximativ trei ore de la primirea apelului la 112, de către echipa de intervenţie formată din 30 de jandarmi şi pompieri, care au mers pe câmp cinci - şase kilometri până când i-au găsit.
Cei doi bărbaţi se aflau în zona stâlpului de înaltă tensiune pe care îl indicaseră autorităţilor drept reper şi unde li se spuse să rămână până la apariţia salvatorilor.

Trei ore în zăpadă

Conform sursei citate, cei doi au fost duşi la drumul principal, de unde o ambulanţă i-a transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa pentru a fi supuşi unor investigaţii medicale, dat fiind faptul că au stat aproximativ trei ore în câmp, în zăpadă.
Primarul comunei Corbu, Marian Gălbinaşu, spunea că cei doi s-au rătăcit pe un câmp aflat la limita dintre localităţile Săcele şi Corbu, dar, din cauza vizibilităţii foarte scăzute, nu şi-au putut da seama unde sunt şi au sunat la 112, dar singurul reper pe care l-au putut furniza a fost numărul de identificare al unui stâlp de electricitate.
La rândul lor, reprezentanţii ISU Constanţa afirmau că ISU a apelat la STS pentru a furniza coordonate despre zona în care s-ar afla cele două persoane.
Purtătorul de cuvânt al STS, Adrian Fulea, declara că operatorul ISU care a preluat apelul de la cele două persoane a greşit procedura, astfel că după 25 de minute ISU a revenit la STS pentru localizare.

STS aruncă vina

"Operatorul ISU care a preluat cazul a greşit procedura. Din acest motiv, după 25 de minute ISU a revenit la STS pentru a fi ajutaţi. Aceeaşi informaţie furnizată din nou a fost utilă, iar ISU se afla în drum spre cei căutaţi", afirma Adrian Fulea, precizând că localizarea celor două persoane s-a făcut odată cu primirea apelului la numărul 112.
Cazul este din nou unul controversat, în condiţiile în care, aşa cum se laudă, Serviciul 112 ar trebui să localizeze în doar câteva minute orice apel de pe un telefon mobil. Situaţia este cu atât mai revoltătoare cu cât acum, spre deosebire de avionul prăbuşit în munţi, nu exista niciun obstacol natural care să împiedice localizarea apelului victimei, iar accesul într-un câmp este incomparabil mai uşor decât într-un masiv muntos.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro