Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Serviciile secrete spaniole se tem ca al-Qaida ar putea comite un atentat in Franta inainte de 6 mai

Serviciile secrete spaniole se tem ca gruparea al-Qaida ar putea organiza un atentat in Spania, dar si in Franta, inainte de al doilea tur al alegerilor prezidentiale, programate pentru 6 mai, a anuntat, luni, postul de radio Cadena Ser, citat de AFP.
Postul privat de radio spaniol, apropiat de partidul de guvernamint, sustine ca a avut acces la ultimul raport al serviciilor de informatii in privinta activitatii al-Qaida, redactat dupa atentatele din Alger comise la 11 aprilie.
Serviciile secrete spaniole avertizeaza in privinta unui eventual atentat organizat in cursul alegerilor locale din Spania care vor avea loc la 27 mai sau in timpul Cupei America, a carei finala va avea loc la Valencia, la 7 iulie.
Teroristii ar putea actiona si in Franta inainte de cel de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale din 6 mai, potrivit paginii electronice a postului de radio, care citeaza surse din serviciile secrete.
Al-Qaida din Maghreb trece printr-o perioada de recrudescenta a activitatii sale, dupa atentatele din capitala algeriana, soldate cu 33 de morti si peste 200 de raniti si dupa dezmembarea unui alt commando terorist in Maroc.
Autoritatile spaniole au respins, la jumatatea lunii aprilie, orice teorie alarmista, sustinind ca in cursul celor trei ani de la atentatele din 11 martie 2004, Guvernul nu a "coborit niciodata garda in fata terorismului islamist", aceasta reprezentind "o prioritate absoluta".
Al-Qaida a anuntat, dupa atentatele de la Alger, ca Spania este un teritoriu care trebuie sa intre in sfera musulmana din cauza ocupatiei maure exercitate asupra unei parti a Peninsulei Iberice intre secolele VIII-XV.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii